Când și în ce țară vor apărea primele gadgeturi cu acces la Internet la viteza 5G. Care brand va lansa aceste smartphone-uri

fgf

Dacă toți marii operatori telecom și de rețele, de la Vodafone la Orange și Ericsson, au testat deja capacitățile 5G, a venit rândul celor care fac și gadgeturi să pună presiune. Astfel, potrivit GizmoChina, se pare că primele telefoane 5G vor fi disponibile publicului larg din 2019.

De exemplu, oficialii Huawei au confirmat deja faptul că vor lansa un hotspot portabil 5G în prima parte a anului viitor și un smartphone 5G în a doua parte a lui 2019.

Cei de la Qualcomm, însă, sunt de părere că vom vedea primele telefoane 5G chiar din acest an, mai ales că operatorii telecom vor oferi suport 5G în 2018. Astfel, oficialii Qualcomm au precizat faptul că își vor oferi tot suportul producătorilor care doresc să comercializeze telefoane 5G încă din 2018.

Conectivitatea 5G va schimba dramatic modul în care vom naviga pe internet, viteza fiind esențială pentru revoluționarea unor domenii întregi.
„Tehnologia 5G va reprezenta saltul spre o lume mai inteligentă, în care oamenii, automobilele, locuințele și dispozitivele sunt complet conectate, oferind experiențe noi și posibilități nelimitate”, declara, la începutul lunii martie, în cadrul târgului MWC 2018, Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group. Compania lansa atunci primul dispozitiv comercial de acest tip care suportă standardul global de telecomunicații 3GPP, pentru tehnologia 5G, scrie star-up.ro.

„De la conectarea automobilelor și a caselor inteligente la tehnologia AR/VR și la holograme video, suntem dedicați în dezvoltarea unui ecosistem 5G matur, pentru ca utilizatorii noștri să se bucure de experiența unei lumi cu adevărat conectate, care transformă modul în care comunicăm și împărtășim toate experiențele”, mai spunea acesta.

Totodată, Thomas Riedel, șeful Samsung Networks pe Europa, ne declara într-un interviu că România este una dintre primele țări din Europa în care se testează 5G și ne făcea o introducere în viziuna companiei pentru orașele viitorului.

5G este o tehnologie de telecomunicații mobile care oferă o viteză de tranfer crescută de până la 40 de ori comparativ cu 4G – la 10 Gbps (și chiar 50 Gpbs). De asemenea, miza 5G este zona Internet of Things (IoT) – va permite conectarea unui număr mult mai mare de dispozitive.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente