Un fost viceministru și-a anunțat intenția de a candida la alegerile parlamentare din 2019

Dorin Dușciac, fost viceministru al Mediului, vicepreședinte al Partidului Unității Naționale (PUN), și-a anunțat astăzi intenția de a candida la alegerile parlamentare din februarie 2019, pe Circumscripția Diaspora Europa de Vest.

Dorin Dușciac, care este doctor în fizică, inginer-cercetător stabilit în Franța, a declarat că Diaspora trebuie să-și facă auzită vocea în Parlament, să se implice activ în procesul decizional la cel mai înalt nivel.

Până în acest moment am obținut, împreună cu oamenii care mi-au fost alături, multe lucruri necesare și importante pentru concetățenii noștri din Diasporă. Dar evenimentele recente de la București și Chișinău au demonstrat, că mai este încă foarte mult de lucru pentru ca Diaspora să fie respectată, recunoscută și înzestrată cu drepturi, iar potențialul să-i fie valorificat în mod plenar de statul de origine”, a declarat Dorin Dușciac.

El a menționat pe pagina sa de Facebook că în acest An Centenar este important să conștientizăm, că Unirea se va produce inclusiv prin contribuția și cu sprijinul Diasporei.

Pentru asta luptăm, pentru asta ne batem în fiecare zi, pe toate meridianele lumii. Soluția pentru ieșirea din impasul în care ne aflăm acum va veni din exterior, acesta fiind sensul principal al implicării Diasporei în viața politică de acasă”, a adăugat el.

Dorin Dușciac a precizat că în viitorul apropiat își va detalia programul electoral și se va deplasa în comunitățile din Diasporă, arătându-se convins că în politica zilelor noastre încrederea și legitimitatea se construiește de jos în sus, de la firul ierbii.

Dorin Dușceac a fost viceministru al Mediului în perioada 2014-2015. Este un reprezentant activ al diasporei Republicii Moldova din Franța, inginer-cercetător la Comisariatul pentru Energie Atomică şi Energiile Alternative (CEA).

Viitoarele alegeri parlamentare vor avea loc în Republica Moldova pe 24 februarie 2019. Acestea se vor desfășura în baza sistemului electoral mixt, ceea ce înseamnă că 50 de deputați vor fi aleși în baza listelor de partid, în circumscripția națională, iar 51 de deputați vor fi aleși în baza circumscripțiilor uninominale, câte 1 deputat pentru fiecare circumscripție.

Pe teritoriul Republicii Moldova vor fi constituite 48 de circumscripții uninominale, dintre care 2 pentru cetățenii din stânga Nistrului.

Foto: Facebook/Dorin Dusciac

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.