Pe 1 septembrie ia-ți prietenii și contribuie la curățarea albiei râului Bîc. Cum te poți alătura echipei Hai Moldova

_MG_9697

Gunoiul lăsat în natură, mai ales plasticul, acumulatoarele, echipamentele tehnice, cosmeticele nu dispar. Ele otrăvesc solul și se întorc la tine prin produse lactate, carne, fructe, legume și apă. De asta, la 1 septembrie, alătură-te echipei Hai Moldova, organizatorul evenimentului Ziua Globală a Curățeniei care va avea loc la data de 15 septembrie 2018, și curăța-ți albia râului Bîc.

Această curățenie este o simulare a evenimentului Ziua Globală a Curățeniei. În cadrul acestuia voluntarii vor testa modelul de curățenie propus pentru 15 septembrie.

Locul și ora: La ora 10, la TUTUN-CTC (strada Ismail 116). Dacă vrei să te implici ca organizator, înscrie-te în acest grup.

Organizatorii îți recomandă să fii îmbrăcat în haine comode, potrivite curățeniei, să ai o pălărie și mănuși rezistente, dacă ai acasă. Nu uita să aduci apă într-un recipient.

Vorbește cu prietenii, colegii, rudele tale și veniți împreună. Evenimentul e și pentru copii, adolescenți, persoane mature – fiecare participă cum și cât poate. Important e să fii prezent și să te simți bine!

Pentru mai multe informații, o puteți contacta pe Cătălina Hasnaș, coordonatoarea acestei curățenii, la numărul de telefon 060296296.

***

„Hai Moldova” este parte a mișcării globale „World Cleanup Day” (Ziua Globală a Curățeniei) care, în data de 15 septembrie 2018, are drept scop să mobilizeze 100 de milioane de oameni din 150 de țări pentru a strânge 500 de milioane de tone de gunoi din spațiile publice. În Moldova, echipa își propune să adune 100 000 de voluntari și să strângă 1400 tone de gunoi. Din 2011, de la apariția Hai Moldova, și până în 2017, mișcarea a reușit să mobilizeze peste 230 000 de oameni pentru a aduna deșeurile aruncate la nimereală. În total, voluntarii „Hai Moldova” au colectat din spațiile publice peste 15.000 tone de gunoi din 854 de localități. Mai multe informații găsiți aici: www.haimoldova.md. Proiect co-finanțat de Guvernul Suediei și Departamentul de Stat al SUA și susținut de AO Ecovisio.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente