Evenimente pentru prima lună de toamnă. În septembrie vă veți putea distra la fel ca și vara

gustar1-920×611

Iată și toamna e la fereastră, așteaptă ca vara să-și ia lucrurile și să plece. În schimb, prima lună din toamnă vă aduce un șir de evenimente culturale, sportive, muzicale și relaxare. Fiți gata să petreceți aproape fiecare zi în locuri diferite și cu oameni interesanți. Iată ce evenimente vă recomandă echipa #diez pentru luna septembrie.

#E momentul să facem Unirea!, 1 septembrie

Alianța pentru Centenar organizează un eveniment extrem de important la care toți cetățenii Republicii Moldova care își doresc revenirea la normalitate trebuie să participe. Toată lumea care vrea Unirea poate să vină, șa ora 12:00,  în Piața Marii Adunări Naționale! Locul în care s-au câștigat cele mai mari bătălii pentru demnitatea și cauza națională. După independență, limbă română și tricolor – venim să ne câștigăm ReUnirea și reîntregirea teritoriilor naționale!

#Forumul Republica Unirii, 3-4 septembrie

Admiratorii de muzică clasică italiană sunt invitați să se relaxeze, ascultând orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Luchevici”. Dirijorul principal va fi oaspetele din Italia, Massimiliano Donninelli. Intrarea este liberă. Începutul e la ora 18:00.

#Orgasm la feminin, 5 septembrie

Unde se ascunde misticul, mult doritul şi mult căutatul orgasm? Sunteți invitate la un training, în procesul căruia veți explora scenariile care stau în spatele blocării orgasmului, tipurile de orgasm şi tehnici de conştientizare a propriilor blocaje psihoemoţionale. The Insight te așteaptă la ora 18:30. Pagina evenimentului aici.

#Căldură în noiembrie, 7 septembrie

„Căldură în noiembrie ” nu e doar un spectacol despre dragoste, este și despre ceea ce ne doare cel mai mult, plecările în masă a celor care ne sunt dragi.  Venind la spectacol veți pătrunde în intimitatea a două cupluri, veți cunoaște despre cât poate fi de tumultuoasă dragostea și cât de dramatic poate ricoșa.

Veniți la Teatrul Naţional „Eugene Ionesco” cu începere la ora 18:30

Biletele pot fi procurate la casa teatrului sau pe iticket.md. Prețul biletelor variază între 80-650 de lei.

#Stand Up Comedy iUmor cu Gabriel Gherghe, 7 septembrie

Cu peste 8 milioane de vizualizari pe youtube, Gabriel Gherghe este unul dintre cei mai îndrăgiți comedianți din Romania. El este câştigătorul Stand Up Fest 2014, face parte din noua generaţie a comediei. Moldovean din Adjud, face stand-up comedy din mai 2012 şi a avut spectacole în cele mai cunoscute cluburi de comedie din toată ţară, a urcat pe scena Deko Cafe şi Club 99 şi a avut spectacole alături de comedianţi consacraţi ca Dan Badea, Teo, Vio, Costel şi Bordea. A mai avut spectacole şi în cadrul Stand-Up în The City cel mai cunoscut turneu de profil din România cât şi la Festivalul Internaţional de Stand Up Comedy Cluj.

Acum vine și la Chișinău.
Unde? The York Pub (Mitropolit Bănulescu-Bodoni 45) la ora 21:00

Acum biletele costă 100 de lei, iar în ziua evenimentului vor costa 120 de lei.  Info și rezervări: 0781 55 472 sau 0040.765.526.524

#Iarmarocul secțiilor sportive, 8 septembrie

Iarmarocul secțiilor sportive la Academia Sportului Anatolii Pervanciuc!

August este perioada cea mai fierbinte pentru părinții de elevi: trebuie să găsești cea mai frumoasă uniformă, să alegi cel mai cool penar, cele mai faine caiete. Obosiți de târgurile școlare nesfârșite, la începutul lunii septembrie mamele și tații se confruntă cu o nouă provocare: ce să-i oferi copilului în timpul liber?

Alegerea, de obicei, cade pe secțiile sportive. Dar cum știi care activitate sportivă i se potrivește copilului? Box, fotbal, dans – alegerea sportului potrivit nu este deloc ușoară. Că doar n-o să duceți copilul la fiecare secție la lecție de probă!

Academia Sportului Anatolii Pervnciuc (bd. Iu. Gagarin 14.) anunță„Iarmarocul secțiilor sportive” – într-un singur loc vom reuni reprezentanți ai tuturor secțiilor. 9 dintre cele mai utile și interesante stiluri sportive!

Pe 8 septembrie, cei mai buni antrenori se vor aduna în Indoor Arena pentru a face cunoștință cu viitorii sportivi, pentru a le explica deschis și sincer argumentele pro și contra ale unui sau altui sport.

Este foarte important să simțiți de ce fel de sport este atras copilul, pentru că, dacă se dezamăgește odată de exemplu în box, va fi dificil să-l convingi să încerce fotbalul. Nu trebuie să cutreierați tot orașul în căutarea secției sportive” anumite, de la care ochii copilului dumneavoastră se vor aprinde.

Într-o sală le veți vedea pe toate. Apropo, vă puteți înregistra la toate secțiile chiar la Iarmaroc, iar de la Academia Sportului copilul dumneavoastră va pleca în postura de sportiv începător.

În program se vor include:
– consultații și înregistrare în secțiile sportive
– concursuri și antrenamente
– foto cu un dinozaur adevărat
– surprize și cadouri de la parteneri
– Voie bună și o mare de zâmbete

Vino pe 8 septembrie de la 11.30-13.00. Intrarea este gratuită!

#MUST Fest Ediția III, 8-9 septembrie

Pregătește-te să descoperi o lume dincolo de realitate la MustFest 2018 în PMAN. Timp de 2 zile vei explora ținutul de poveste, unde există regine, cavaleri, bufoni și uși magice. O aventură diferită, o lume plină de magie și mister. Cricova te invită la cel mai grandios festival de muzică și vin.

Dincolo de ziduri te așteaptă:
• Concert incendiar cu participarea: The Rasmus, Antonia, Brainstorm, Чайф, Zdob și Zbub, Alex Calancea Band și alții;
• Iluzioniști, acrobați, echilibriști, bufoni care vor crea o atmosferă de basm;
• Zeci de regate unde vei afla adevăratele taine ale vinului;
• Bucate împărătești;
• Mii de litri de vin şi must;
• Un show magic de lumini;

Preţ bilet:
1 zi – 200 lei;
2 zile – 300 lei;

8-9 septembrie:
1 zi – 250 lei
2 zile – 350 lei;
Copii pană la 12 ani au acces gratuit la eveniment.

Mai multe detalii aici.

#Bucurie în Mișcare Chișinău, 9 septembrie

„Bucurie în mișcare” a ajuns la ediția a III-a și te așteaptă în plină forță la cea mai mare campanie de promovare a mișcării în masă din Moldova! Pe data de 9 septembrie, în Campusul Universității Tehnice din Moldova, organizatorii vin să te bucure cu cele mai tari jocuri și surprize inedite. În acest an, pe teritoriul festivalului te așteaptă:
*Cursa cu obstacole
*Jocuri de teambuilding
*Slow Biking
*Ski pe asfalt
*Traseu de aventură
*Tir cu arcul
*Badminton
*Fotbal Target
*Master-class-uri pentru copii
*Catering

Și o mulțime de alte activități care te vor pune în mișcare!  Festivalul va avea loc pe data de 9 septembrie, începând cu ora 11:00, în scuarul UTM, unde se vor distra cei mai tari sportivi atât profesioniști, cât și amatori!

„Bucurie în Mişcare” este cea mai mare campanie de promovare a mișcării în masă din România și Republica Moldova.

#Moldova – Belarus | Liga Națiunilor, 11 septembrie

În această toamnă, Echipa Naţională de Fotbal a Moldovei sub conducerea antrenorului Alexandru Spiridon va juca la Chișinău 3 meciuri în cadrul Ligii Națiunilor, o competiţie nou-înfiinţată de UEFA. Este șansa noastră pentru a ajunge la EURO 2020!

11 septembrie, ora 21.45, Stadionul Zimbru va găzdui meciul dintre echipele naționale ale Moldovei și Belarus. Fii alături de Echipa Națională în cel mai tare turneu al anului.

Biletele pot fi procurate aici:

Fest.md
Mticket.md 

Biletele în ziua meciului se vor vinde doar până la orele 19:00. Intrarea pe stadion va fi disponibilă cu 2 ore înaintea începerii meciului. Vă recomandăm să veniți din timp pentru a evita aglomerațiile.

#MicroLab Open Day, 11 septembrie

Ești invitat la evenimentul „MicroLab Open Day”, unde tu vei fi acel care va cunoaște mai bine membrii comunității și va afla despre oportunitățile pe care le oferă Clubul Ingineresc Microlab.

Descoperă activitatea Microlab și află mai multe detalii despre următoarele evenimente la care ai posibilitatea de a participa. Totodată, vei avea ocazia să vizitezi workspace-ul clubului, locul unde ideea ta poate prinde viață.

Agenda evenimentului:

#Înregistrarea participanților
#Office Tour
#„Un robot în 25 minute”
#Cine este Microlab?
#Faceți cunoștință cu roboțeii noștri!
#Pizza Time
#Evenimente tari sunt în așteptarea ta la Microlab!
#Let’s win the game!
#See you soon!

Înregistrați-vă aici.

#Armwrestling Moldova Open Cup 2: Men’s Edition, 14 septembrie

Federația Națională Sportivă de Armwrestling din Republica Moldova anunță lansarea celei de-a II -a ediții MOLDOVA OPEN CUP. Înregistrarea și participarea spotivilor – gratuită! Acces liber pentru suporteri și spectatori! Pentru detalii și informații suplimentare – urmăriți pagina Federației!

#Curs de Photoshop, 17 septembrie

Cursul de ,,Photoshop” de la Tekwill Academy Kids învață copiii să creeze și să editeze fotografii, imagini, lucrări 3D și multe altele.
Împreună cu mentorul cursului, Ecaterina Șalaru, designer grafic, copilul tău va învăța bazele fotografiei digitale, să capteze prin vizorul obiectivului imagini și să le editeze pentru a obține produs final excepțional – poze, afișe, etc., conectând arta și tehnologiile.

Cursul Photoshop prezintă 3 etape: începători, intermediari și avansați.
Într-un mediu prietenos, copilul tău va desena, picta, construi diferite forme interesante, punând în valoare potențialul lui creativ și dezvoltându-și noi abilități, prin exemple foarte accesibile pentru el.

Copii  cu vârstele între 12-16 ani se pot înregistra la cursurile de Photoshop.

Unde: Tekwill Academy Kids, str. Studenților 9/11.

Durata: 3 luni

Frecvența: 3h / săptămână

Telefon: 0797 44448

Poșta electronică: [email protected]

Nivelul 1 – studierea opțiunilor tehnice ale camerei și soft-ului de editare – Adobe Photoshop, fotomontaj,

Nivelul 2 – Împreună avansăm în:
• fotomontaj
• editarea avansata a imaginii
• animație/ GIF
• design de copertă / broșura / colaj / carte de vizită
• pictură si desen în Photoshop

Nivelul 3 – în funcție de validarea performanței, participanții nivelului avansat vor expedia lucrările la concursul internațional de fotografie organizat de National Geographic Kids.

#Spectacolul „Scrisoarea”, 21 septembrie

Teatrul Național „Ion Luca – Caragiale” din București vă prezintă o lume „caraghioază” şi „nifilistă” – copie fidelă a realităţii noastre – îşi nutrește emoțiunile cu politică şi sex. Un spectacol curat Mălăele, o mare comèdie, cum n-a mai văzut Capitala, cu moftangiii şi faliţii ei. O producţiune în care veţi întâlni persoane însemnate, vestiţi artişti ai scenelor bucureştene.

Aşa cum toate generaţiile au propria lor Scrisoare pierdută, Scrisoarea lui Mălăele poate deveni spectacolul nostru, al celor care, deşi am renunţat la răvăşele pentru blog, iscălim, cu acelaşi curaj nepieritor, „anonim”.

Teatrul Național „Mihai Eminescu” va găzdui acest spectacol inedit pe data de 21 septembrie, la ora 19:00. Casa de bilete: (022) 22-11-77. Program: 09:00 – 19:00. Luni este zi liberă.

#Oscar Music Collection, 28 septembrie

După succesul răsunător al concertelor simfonice Game of Thrones și Game of Thrones II, Andrei Ciornii vine cu un nou mega proiect – Oscar Music Collection. Coloanele sonore din filmele ce au luat premii de-a lungul anilor, vor fi interpretate în cel mai inedit și original mod de către Orchestra și Corul din Odessa în frunte cu Andrei Ciornii

Biletele pot fi cumpărate aici.

Ethno Jazz Festival 2018, 28-30 septembrie

În zilele de 28, 29, 30 septembrie aveți ocazia să vizitați Filarmonica Naţională pentru a putea vedea lucruri care se întâmplă foarte rar la noi în țară. Ethno Jazz Festival va aduna 8 formații din 13 țări

Programul complet al evenimentelor îț puteți vedea mai jos

#Olympic ECOFest 2018, 29 septembrie

Olympic Moldova și Fundația Campionilor Olimpici organizează pe data de 29 septembrie 2018 evenimentul OlympicECOFest. Prin acest proiect, CNOS își propune promovarea sportului și a educației cu privire la mediul înconjurător printre tineri, subliniind angajamentul organizațiilor sportive pentru soluționarea problemelor de ecologie. Motto-ul evenimentului este – „Practicăm sportul într-un mediu curat”.

Olympic EcoFest va avea loc în Parcul Valea Morilor, locul îndrăgit de odihnă al chișinăuenilor. Invităm toți doritorii să participe la activități sportive și să manifeste preocupările și atașamentul lor pentru un mediu curat și sănătos, unde se poate de practicat sportul.

Evenimentului Olympic EcoFest se va desfășura de la 10:00 pînă la 18:00

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente