Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Nistor Grozavu: Direcția juridică…

VIDEO Nistor Grozavu: Direcția juridică a Primăriei urmează să dea o apreciere a legalității aflării lui Șor în PMAN pe 26 august

Viceprimarul Nistor Grozavu susține că o apreciere a legalității aflării lui Ilan Șor în PMAN pe 26 august curent – dată pentru care fusese anunțat inițial un protest al Mișcării „Acum”, apoi și un protest al Maiei Laguta împotriva scumpirii prețurilor la carburanți – urmează să  fie dată de către Direcția juridică a Primăriei. Totodată, Grozavu punctează că el nu a găsit nicio dispoziție prin care ar fi fost autorizată acea manifestație în forma respectivă.

Nu era autorizație, a fost declarație de a face o manifestare de dimensiuni mici – până la 50 de persoane. Însă este evident, experiența demonstrează că chiar dacă vorbim de până la 50 de persoane, e foarte greu să dirijezi acest lucru”, a spus Grozavu.

Duminică, 26 august 2018, Piața Marii Adunări Naționale a fost împărțită de două grupuri de protestatari. În timp ce Comitetul Mișcării de Rezistență Națională ACUM a organizat un protest împotriva guvernării, începând cu ora 14.00, de dimineață, spațiul din fața Guvernului a fost ocupat de corturi, mese și o scenă la care a răsunat muzică populară. Deşi Piața a fost rezervată de către activista Maia Laguta și Aurel Bucureanu pentru un protest împotriva scumpirii prețurilor la carburanți, pe scena instalată au urcat reprezentanții Partidului Șor, în frunte cu liderul acestuia, pentru a critica opoziția și a-și promova formațiunea politică. De asemenea, Partidul ȘOR a împărțit susținătorilor săi hrișcă și conserve de carne pe gratis.