(STUDIU) Cercetătorii italieni au creat „super-spaghetele”: „Sunt mult mai sănătoase”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Două universități italiene, în colaborare cu Universitatea din Granada (Spania), au creat „super-spaghetele” cu mai multe fibre și proteine decât pastele obișnuite, care, susțin ei, sunt mult mai sănătoase, relatează EFE.

Universitatea din Granada (Spania) a informat într-un comunicat că aceste super-spaghete rezultate din paste îmbogățite ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare fiind elaborate din făină funcțională. Studiul a fost publicat parțial de revista Food Research International, scrie Agerpres.

Cercetătorii au încercat să demonstreze cum se poate obține cu noile tehnologii o făină funcțională folosind grâu integral și evita astfel formarea de subproduse în procesul de măcinare. Cercetătorul șef, Ana María Gómez Caravaca, a explicat că procedura folosită la obținerea acestei făini permite divizarea produsului măcinat în diferite fracțiuni fără să-i altereze proprietățile.

Aceste fracțiuni au diferite caracteristici chimice și sunt utilizate în funcție de produsul final care se dorește să fie obținut, a precizat Gómez. Cercetările au permis obținerea a două fracțiuni, una bogată în compuși antioxidanți și fibra solubilă și alta bogată în proteine.

„Comparând produsul final obținut cu produsele deja prezente pe piață, am observat că pastele noastre sunt mai bogate în beta-glucan”, a explicat autoarea principală a studiului care a precizat că aceste „super-spaghete” pot reduce riscul bolilor cardiovasculare.

Rezultatele obținute până acum au determinat două companii italiene să lanseze o nouă linie de paste utilizând aceste fracțiuni de făină clasificată. Noile produse permit ca la o singură masă să se consume 70 % din doza de beta-glucan recomandată de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...