21:56:15 19.04.2024
Stiri

Alegeri legislative ANTICIPATE, în Grecia

Știri 05.08.2015 20:01 Vizualizări948 Autor: Ziarul National
Alegeri legislative ANTICIPATE, în Grecia
Alexis Tsipras


Alegeri legislative anticipate sunt „probabile” în Grecia în toamna aceasta, în condițiile în care guvernul condus de Alexis Tsipras nu mai dispune de o majoritate parlamentară, a afirmat miercuri purtătoarea de cuvânt a guvernului, Olga Gerovasili, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Alegeri sunt probabile la toamnă”, a declarat purtătoarea de cuvânt la postul de radio Vima FM, precizând că „aceasta va depinde de stabilitatea guvernului în perioada următoare”.

Premierul Alexis Tsipras se declarase săptămâna trecută pregătit pentru alegeri anticipate în vederea recâștigării majorității. El a indicat însă drept prioritară încheierea acordului final cu creditorii internaționali (UE, BCE, FMI, MES) pentru un al treilea împrumut, de peste 80 de miliarde de euro.

„Suntem încrezători că ne aflăm foarte aproape de un text final”, a afirmat miercuri Olga Gerovasili, referindu-se la negocierile în curs de desfășurare la Atena între guvern și reprezentanții creditorilor.

„Negocierile nu se vor opri după acest text, vom avea legile de aplicare și subiectele asupra cărora negocierea nu se va încheia înainte de sfârșitul anului, cum sunt piața muncii, creanțele îndoielnice etc.”, a adăugat Olga Gerovasili, potrivit Agerpres.

În lipsa unei noi confirmări din partea electoratului, Alexis Tsipras își va asigura cu dificultate o susținere clară la viitoarele voturi în parlament, după plecarea a peste 30 de deputați din grupul său parlamentar, care au votat, la 15 și 22 iulie, împotriva primelor pachete de măsuri cerute de creditorii internaționali.

În pofida sprijinului a 13 deputați din partidul dreptei suveraniste ANEL, alături de care guvernează Syriza, Tsipras nu mai dispune de numărul minim de 151 de deputați, din 300, necesar pentru aplicarea viitorului acord. În aceste condiții, el are nevoie de susținere din partea celor trei partide din opoziție (Noua Democrație, PASOK și Potami), care au asigurat aprobarea primelor două pachete de reforme.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md