În acest context, guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Dorin Drăguţanu, a afirmat că până la lichidarea celor trei băncii au mai rămas doar trei paşi.

„Sunt necesare câteva măsuri de pregătire a lichidării ordonate. Este vorba despre transferul plăţilor către Poşta Moldovei, transferul conturilor trezoreriale ale instituţiilor publice la alte bănci şi transferul depozitelor persoanelor fizice şi juridice. Este important de menţionat că depozitele persoanelor fizice şi juridice sunt asigurate. Garanţiile emise de guvern în valoare de peste 14 miliarde de lei acoperă cheltuielile”, a precizat Drăguţanu.

Totodată, guvernatorul a specificat că procesul de pregătire pentru desfiinţarea celor trei bănci va fi finalizat în decurs de două luni. Mai mult, Drăguţanu a adăugat că  angajaţii nu vor fi asiguraţi cu alte locuri de muncă, precizând că  „nu există nici o obligativitate a angajatorului de a-i găsi un alt loc de muncă. Totul se face strict în conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu respectarea codului muncii”.
 
În această ordine de idei, premierul Valeriu Streleţ a adăugat că „Comitetul Naţional de Stabilitate Financiară nu ia decizii cu caracter obligatoriu pentru executare. Comitetul analizează anumite situaţii, formulează anumite recomandări. Dacă se ajunge la un consens pe anumite situaţii, aceste recomandări se pun în practică. Am negociat un Memorandum între Guvern şi Banca Naţională privind acţiunile care trebuie să le întreprindă instituţiile guvernamentale ce ţin de transferul corect şi echilibrat al conturilor trezoreriale, obligaţiunilor de plată a pensiilor şi altor plăţi sociale, dar şi obligaţiunile Băncii Naţionale. Aceste măsuri ar urma să ducă la însănătoşirea sistemului bancar al ţării noastre”.