Ministrul norvegian al transporturilor, Ketil Solvik-Olsen, şi-a dat demisia pentru a da prioritate carierei soţiei sale

28427345888_d4134d01ef_b
Foto: Flickr

Ministrul norvegian al transporturilor,Ketil Solvik-Olsen, şi-a dat demisia pentru a da prioritate, timp de un an, carierei soţiei sale de profesie medic. Acest gest a fost salutat și estet un exemplu în ceea ce priveşte drepturile egale pentru bărbaţi şi femei.

Tone Solvik-Olsen, soția acestuia, a acceptat pentru un an de zile un post de medic într-un spital de copii din SUA. Norvegia se clasează pe locul doi, în urma Islandei, în ultimul raport al Forumului Economic Mondial cu privire la egalitatea dintre bărbaţi şi femei, transmite agerpres.ro.

Potrivit mass-media din Norvegia, ministrul petrolului şi energiei, Terje Soviknes, şi el membru al Partidului Progresului, ar urma de asemenea să-şi cedeze portofoliul pentru a se dedica unor responsablităţi politice locale.

Partidul Progresului formează din 2013, alături de conservatorii premierului Erna Solberg, o coaliţie lărgită între timp cu micul Partid Liberal (centru-dreapta), toate cele trei formaţiuni fiind conduse de femei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente