O moldoveancă, care îngrijea de o bătrână în Italia, a murit. Bătrâna a stat 20 de ore lângă aceasta fără să bănuiască nimic

O femeie de 48 de ani, originară din Republica Moldova, care lucra ca îngrijitoare, a murit la Magherno, în provincia Pavia. Femeia, care avea grijă de o bătrână de 96 de ani, a murit în somn, suferind un atac cerebral vascular. Bătrâna a stat 20 de ore lângă trupul neînsuflețit al moldovencei fără să bănuiască nimic.

Descoperirea a fost făcută de către un vecin, care a fost alertat de fiica bătrânei.

Giornaledipavia.it scrie că totul s-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică, 26 august. Fiica bătrânei, care era plecată în vacanță, a fost alertată de faptul că îngrijitoarea nu răspunde la apelurile telefonice. Aceasta în condițiile în care ele vorbeau zilnic despre starea bătrânei.

În cele din urmă, femei l-a sunat pe un vecin, care i-a spus că a văzut-o în ajun pe femeia originară din R.Moldova. Totuși, acesta s-a oferit să meargă la locuința bătrânei pentru a clarifica situația, însă a găsit ușa încuiată. Pentru a intra înăuntru a fost nevoit să forțeze ușa.

Odată ajuns în interiorul locuinței, bărbatul a descoperit în pat corpul neînsuflețit al îngrijitoarei. Bătrâna stătea liniștită în patul vecin, fără să observe tragedia. Vecinul a sunat medicii și carabinierii.

Oamenii legii au inspectat casa și nu au găsit urme de violență și nici prezența unei alte persoane străine în locuință.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.