Un sirian și un eritreean, bătuți în două atacuri xenofobe separate în Germania

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un cetățean sirian în vârstă de 20 de ani a fost atacat și bătut grav de trei persoane necunoscute care au strigat injurii rasiste, în landul Mecklenburg – Pomerania Inferioară, din estul Germaniei, a anunțat joi poliția, potrivit dpa.

Refugiatul sirian a fost transportat la spital cu rănit grave cauzate în special de un lanţ de fier folosit de unul dintre atacatori în timpul incidentului care a avut loc miercuri seară, iar cei trei autori ai faptei au reuşit să scape, ei fiind acum căutaţi, a adăugat poliţia.

De asemenea, în landul Thuringia, tot din estul ţării, un bărbat eritreean a fost bătut şi rănit grav de un grup de bărbaţi despre care unii martorii au spus că strigau de asemenea injurii rasiste.

Poliţia din oraşul Sondershausen din Thuringia a precizat că în incident au fost implicate două grupuri de bărbaţi de diferite naţionalităţi, însă a refuzat să furnizeze detalii suplimentare.

Atacurile survin într-un moment în care ţara se confruntă cu mari manifestaţii ale extremei-drepte într-un alt oraş din fosta-RDG, Chemnitz, în Saxonia.

Duminică, aproximativ 800 de persoane au mărşăluit pe străzile acestui oraş situat într-o regiune în care extrema-dreaptă şi neo-naziştii sunt puternic implantaţi, pentru a efectua o „vânătoare de străini”.

A doua zi, violenţele au reizbucnit la o manifestaţie a aproximativ 6.000 de persoane – dintre care multe au mărşăluit făcând salutul hitlerist – care se opuneau altor câteva sute de demonstranţi ai stângii radicale, în timp ce efectivele poliţiei erau insuficiente.

Elementul declanşator a fost uciderea în weekend a unui german de 35 de ani, înjunghiat într-o altercaţie. Poliţia a arestat doi suspecţi, un sirian şi un irakian în vârstă de 20 de ani, acuzaţi că au acţionat după o „altercaţie verbală”.

De atunci, mişcările extremiste din oraş şi întreaga regiune Saxonia mobilizează permanent opinia împotriva imigraţiei şi politicii guvernului Angelei Merkel, pe care îl acuză că a lăsat să intre în ţară peste un milion de solicitanţi de azil proveniţi mai ales din Siria şi Irak, în 2015 şi 2016.

Două noi manifestaţii sunt programate în Chemnitz joi seară şi sâmbătă, ultima cu sprijinul partidului de extremă-dreaptă AfD.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...