Sute de mii de ruși cer anularea unui decret al lui Putin, privind alimentele occidentale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 150.000 de semnături a adunat, pe site-ul change.org, petiţia în care se cere anularea decretului semnat de preşedintele rus privind distrugerea produselor europene care au ajuns pe teritoriul Rusiei în pofida embargoului.

În locul distrugerii acestor produse, autorii petiţiei cer adoptarea unei legi privind „oferirea în mod gratuit a produselor şi mărfurilor de larg consum categoriilor defavorizate din Rusia”.

„De ce să distrugem produse europene proaspete pe care le pot consuma veterani, pensionari, invalizi, familiile cu mulţi copii, cei care au avut de suferit de pe urma diverselor calamităţi, cei nevoiaşi?”, este notat în petiţie.

Autorii acesteia subliniază că după scumpirea mai multor produse pe piaţa rusă, mulţi cetăţeni ai Rusiei sunt nevoiţi să facă economii la mâncare. În opinia autorilor, o lege corespunzătoare le-ar permite acestor oameni să „compenseze ceea ce au pierdut ca urmare a sancţiunilor”.

De altfel, Kremlinul a reacţionat deja la această petiţie. Secretarul de presă al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, a amintit că decretul va intra în vigoare la 6 august şi că îndeplinirea lui este obligatorie.

În data de 31 iulie, guvernul rus a aprobat o procedură de distrugere a produselor europene „ajunse ilegal pe teritoriul rus”. Potrivit documentului, distrugerea poate fi efectuată „prin orice modalitate accesibilă, cu respectarea obligaţiilor prevăzute de legislaţia în domeniul protecţiei mediului înconjurător”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...