Rusia și SUA nu s-au înțeles nici în privința unui plan de luptă împotriva SI

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rusia şi Statele Unite ale Americii nu au reuşit să ajungă la o poziţie comună în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a declarat miercuri ministrul de externe rus Serghei Lavrov, după cea de-a doua întâlnire cu secretarul de stat american John Kerry din ultimele zile de la Kuala Lumpur, în marja reuniunii Asociaţiei Statelor din Asia de Sud-Est (ASEAN), relatează Reuters.

„Suntem cu toţii de acord că Statul Islamic reprezintă o ameninţare comună, un rău comun. Suntem de acord că trebuie să ne alăturăm eforturilor de combatere a acestui fenomen cât mai curând şi cât mai eficient posibil”, a declarat Lavrov, în comentarii transmise în direct de televiziunea de stat rusă din Malaezia.

„Pentru moment nu avem o poziţie comună cu privire la modul concret în care putem face acest lucru, având în vedere confruntarea dintre diferiţii jucători de pe teren, inclusiv unităţile armate ale opoziţiei siriene”, a mai spus el.

Lavrov a adăugat că el şi Kerry au convenit ca oficiali din ambele ţări să continue să lucreze pentru a găsi o strategie comună pentru combaterea mişcării militante islamiste.

Un oficial din cadrul Departamentului de Stat al SUA a declarat că cei doi au discutat de asemenea despre conflictul din Ucraina şi despre măsurile necesare pentru punerea în aplicare pe deplin a acordului de la Minsk care prevede încetarea focului între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...