Ultima oră

Turcia pregăteşte atacarea militară a Siriei, cu ajutorul SUA

Turcia a aprobat formal ca aeronavele SUA şi ale coaliţiei să poate folosi bazele sale aeriene la sfârşitul lunii iulie.

“Vedem cum aeronavele americane, cu şi fără pilot sosesc şi curând vom lansa împreună o bătălie de anvergură împotriva Statului Islamic”,a declarat Cavusoglu în timpul unei vizite în Malaezia, potrivit stiripesurse.ro.

Turcia a confirmat pe 24 iulie că şi-a deschis baza aeriană de la Incirlik (sud) pentru avioanele americane care bombardează poziţii ale grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria şi Irak, fără a oferi totuşi detalii în legătură cu condiţiile utilizării bazei.

Această bază "va fi utilizată într-un anumit context", a declara atunci președintele turc Recep Tayyip Erdogan pentru presă.

Oficiali americani anunţaseră cu o zi înainte că Turcia a fost de acord, după multe discuții, să permită avioanelor americane să-și lanseze misiunile împotriva SI de la Incirlik și de la alte baze aeriene.

Unda verde a fost dată după o convorbire telefonică între președintele turc și omologul său american Barack Obama.

"Am avut o discuție cu Barack Obama, ne-am confirmat angajamentul în lupta împotriva Daesh (acronimul în limba arabă pentru SI)", a declara șeful statului turc.

Sursa: realitatea.net 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *