Huawei vinde mai multe smartphne-uri decât Apple în 2018. Cum arată top 5 producători mondiali de telefoane

10Huawei-master768

Nu mai era prea mult loc de eroare după ce companii de analiză a pieţei precum IDC şi Canalys au anunţat în urmă cu doar câteva săptămâni că Huawei a depăşit numărul de unităţi de smartphone-uri livrate în comparație cu Apple în trimestrul al doilea, însă avem acum o nouă confirmare. Gartner este cea de-a treia entitate care confirmă acest lucru. Se pare că modelele P20 au constituit un adevărat succes, întrucât Huawei a reuşit să crească semnificativ numărul de telefoane vândute în ultimele luni.

Conform Gartner, întreaga piaţă de smartphone-uri în trimestrul 2 2018 însumează 374 de milioane de dispozitive livrate. Dintre acestea 13,3% au fost produse de Huawei, adică în jur de 49,8 milioane de unităţi. Apple în schimb a rămas în mare parte constant, livrând în aceeași perioadă 44,7 milioane de unităţi, risce go4it.

Samsung este în continuare lider pe piaţă cu 19,3% din totalul dispozitivelor livrate în trimestrul 2 la nivel mondial, adică 72,3 milioane de unităţi.

Alţi producători listaţi de către Gartner în raportul lor pe T2 2018 sunt Xiaomi şi OPPO, ambii producători chinezi lăudându-se cu cifre foarte bune, având în vedere disponibilitatea limitată a dispozitivelor lor în vest. Astfel, Xiaomi a crescut de la o cotă de piaţă de 5,8% la 8,8%, livrând 32,8 milioane de unităţi, în timp ce OPPO a înregistrat o creştere mai mică de la 7,1% la 7,6% cu 28,5 milioane de unităţi livrate.

Astfel avem un top cinci al producătorilor de smartphone-uri foarte interesant, care s-ar putea schimba foarte mult în trimestrul următor, întrucât avem parte de noi lansări de produse în perioada următoare.

TOP 5 Producători de smartphone-uri la nivel mondial (T2 2018)

#Samsung (19,3%)

#Huawei (13,3%)

#Apple (11,9%)

#Xiaomi (8,8%)

#OPPO (7,6%)

Restul producătorilor de smartphone-uri au livrat în total 146 milioane de unităţi la comun.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente