07:28:41 19.04.2024
Stiri

Participanții la Marșul Centenar au fost lăsați să treacă Prutul, în afară de liderul „Mișcării 2012”, George Simion: „Sâmbătă vom fi toți la Chișinău”

Știri 28.08.2018 18:40 Vizualizări3265 Autor: Ziarul National
Participanții la Marșul Centenar au fost lăsați să treacă Prutul, în afară de liderul „Mișcării 2012”, George Simion: „Sâmbătă vom fi toți la Chișinău” facebook


După două nopți dormite sub cerul liber în punctul de trecere Leușeni, participanților la Marșul Centenar li s-a permis, în sfârșit, acum câteva minute, să intre în R. Moldova.

Singurul care a primit interdicție de a veni în stânga Prutului este George Simion, liderul Mișcării „Acțiunea 2012”, căruia i s-a înmânat un act în care este notificat despre inderdicție, Poliția de Frontieră a R. Moldova punându-i la dispoziție transport să ajungă în vama Albița.

George Simion a declarat că miza situației de la Leușeni e ca unioniștii să nu ajungă la evenimentul de sâmbătă din centrul Chișinăului, unde va fi dusă Flacăra Unirii purtată pe jos de la Alba Iulia în ultimele două luni.



„Lupta continuă. Nu pentru mine, dar pentru neamul românesc, să ajungem să facem Unirea”, a declarat George Simion, dând asigurări că va fi la Marea Adunare Centenară de pe 1 septembrie curent de la Chișinău.

„Sâmbătă vom fi toți la Chișinău”, a spus el.

Zecile de tineri vor ajunge în această seară cu un autocar până la Ungheni, după care își vor continua pe jos marșul până la Chișinău.

Menționăm că, astăzi, șeful Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, Fredolin Lecari, a explicat, la punctul de trecere Leușeni, că participanții la Marșul Centenar nu au avut dreptul să intre în R. Moldova, pe motiv că au avut „comportament inadecvat și provocator”. Iar lui George Simion i s-a interzis intrarea în R. Moldova, pentru că ar fi „demonstrat un comportament agresiv, inadecvat și a refuzat să respecte procedurile legale de trecere a frontierei de stat”.

Situația a fost deblocată după intervenția, la fața locului, a consulului României din R. Moldova.

Anterior, Liga Aleșilor Locali Unioniști care reprezintă peste 160 de localități din Republica Moldova și-a exprimat nemulțumirea privind interdicția pe teritoriul Republicii Moldova a Marșului Centenar, solicitând autorităților de la Chișinău să își revizuiască decizia, iar autorităților din România să intervină pe cale diplomatică pentru deblocarea situației.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md