Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/Leancă, despre ridicarea protestatarilor de…

VIDEO/Leancă, despre ridicarea protestatarilor de la momentul lui Ștefan cel Mare: „Aici poți acuza și de o parte, și de altă parte”

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă consideră că ziua de 27 august ar fi trebuit să fie una de expresie a consolidării societății. Leancă susține că protestatarii care se aflau în preajma monumentului lui Ștefan cel Mare din capitală au știut că vor fi ridicați și că acuzațiile pentru ce s-a petrecut pot fi aduse și unei părți, și alteia. 

„Îmi pare rău că ziua de 27 august nu este o expresie a consolidării societății. Eu cred că-n această zi ar fi trebuit să punem deoparte nemulțumirile, multe din ele absolut justificate, să ne gândim la ce s-a întâmplat acum 27 de ani și să ne gândim că statul ăsta are oameni, iar oamenii au nevoie de  o speranță și tocmai în această zi mi-ar fi plăcut să nu existe baricade în R. Moldova.

(…) Aici (cu referire la ridicarea protestatarilor de către poliție, n.r. ) poți acuza și de o parte, și de altă parte. Oamenii știau că pe 27 va fi depunere de flori și știau că dacă nu vor pleca de acolo, vor fi ridicați”, a spus Leancă.