/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

IGP răspunde la declarația Amnesty International și susține că a acționat în conformitate cu legea

27 august 2018, ora 17:36

„Solicităm ca organizația Amnesty Internațional Moldova să studieze atent legislația Republicii Moldova în ceea ce privește asigurarea ordinii publice, unde vor constata că Poliția a acționat în conformitate cu legea, asigurând condițiile de desfășurare concomitentă atât manifestarea partidelor politice, cât și acțiunile instituțiilor statului dedicate Zilei Independenței. Mai important, polițiștii au asigurat securitatea fiecărui cetățean aflat în PMAN, inclusiv a reprezentanților partidelor politice”, se arată într-un comunicat al IGP.

De asemenea, IGP spune că pentru o evaluare obiectivă, este deschis ca specialiștii IGP să studieze legislația în domeniu împreună cu cei ai Amnesty „să facem o analiză strict în baza legii, nu a unor speculații, a unor declarații manipulatoare sau a unor interese părtinitoare”, se mai spune în comunicat.

Totodată, IGP reamintește că manifestările prilejuite de Ziua Națională a Republicii Moldova aveau un program oficial stabilit și adus la cunoștința publicului, „astfel cele câteva zeci de persoane care au încercat să blocheze desfășurarea lor au dat dovadă de un comportament vădit provocator încălcând legea în mod deliberat, pentru a genera tensiuni”, afirmă IGP.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram