Ministrul german de externe: Canada și Germania ar trebui să își unească forțele pentru a-l contracara pe Trump

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Canada și Germania ar trebui să își unească forțele ca parte a unei „alianțe multilaterale” pentru a contracara forțe disruptive precum președintele american Donald Trump, Rusia și Arabia Saudită, a declarat luni ministrul germane de externe, Heiko Maas, potrivit dpa.

Maas, membru al Partidului Social Democrat de centru-stânga, a spus, în cadrul unui eveniment la Berlin, că ţări precum Canada şi Germania trebuie să adopte o ordine mondială alternativă „atunci când valorile şi interesele noastre riscă să fie ignorate de Washington”.

Vorbind la acelaşi eveniment, şefa diplomaţiei canadiene, Chrystia Freeland, a spus că „regimurile autoritare încearcă activ să ne submineze”. „Adevărul este că autoritarismul avansează şi este timpul ca democraţiile liberale să lupte înapoi”, a afirmat şefa diplomaţiei canadiene.

Germania şi Canada au interesul în a întreţine relaţii strânse cu Washingtonul în privinţa economiei, politicii şi apărării. Cele două ţări încearcă să găsească un răspuns la strategia „America pe primul loc” promovată de Trump, care a inclus poziţii dure privind comerţul şi NATO.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...