Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a conferit „medalii ale democrației” mai multe personalități de Ziua Independenței

44298742501_ea821edf32_b

De Ziua Independenței, Parlamentul a conferit distincții personalităților cu rezultate remarcabile în diferite domenii de activitate, care au contribuit la promovarea imaginii statului, culturii, dezvoltare și reforme.

Prin urmare, „Medalia Democrației” a fost conferită următoarelor personalități:

# Plutonierului Maxim Scripcăraș pentru ținută morală impecabilă și serviciu deosebit adus comunității.

# Doctorului Tatiana Ghidirimschi pentru fondarea și dezvoltarea în Republica Moldova a optometriei, contribuție excepțională pentru dotarea cu echipamente a centrelor de sănătate publică, precum și pentru implicare activă în instruirea medicilor oftalmologi din țară.

# Scriitorului Nicolae Dabija pentru talentul și serviciile deosebite aduse culturii și promovării, prin opere de creație, a  spiritualității și valorilor patrimoniului național.

# Academicianului Ion Ababii, doctor, profesor universitar, pentru dedicație, contribuție de succes în dezvoltarea științei și practicii medicale, realizări deosebite în managementul Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițeanu”.

# Maestrului în sport Petru Caduc, pentru rezultate excepționale în promovarea și dezvoltarea sportului în Republica Moldova.

# Doctorului Galina Roșca pentru activitate îndelungată și prodigioasă, atitudine respectuoasă față de pacienți și perfecționare profesională continuă.

# Lui Veaceslav Dehteriuc pentru merite deosebite în domeniul profesional de activitate și devotament în misiunile speciale de asigurare a securității țării.

# Ambasadorului Victor Moraru pentru rezultate excepționale în promovarea intereselor Republicii Moldova pe arena internațională.

# Elizavetei Iacub pentru abilități excepționale organizaționale și de leadership, profesionalism, responsabilitate și promovarea politicilor în domeniul respectării persoanelor cu nevoi speciale.

# Muzicianului Alex Calancea pentru talentul și serviciile deosebite aduse culturii și promovării, prin opere de creație, a  spiritualității, precum și pentru implicare civică activă.

# Ludmilei Ursu pentru activitate didactică de succes, dedicație , implicare activă în elaborarea documentelor de politici educaționale, precum și pentru contribuție valoroasă în dezvoltarea învățământului primar din Republica Moldova.

# Doctorului Anatolie Sidorenko pentru dedicație, dezvoltarea și susținerea cercetării în domeniul supraconductivilității sistemelor cu dimensionalitate redusă și a nanostructurii funcționale, precum și pentru promovarea imaginii Republicii Moldova prin proiectele de cercetare coordinate.

# Lui Iurie Moisei, pentru merite deosebite în domeniul profesional de activitate și devotament în misiunile speciale de asigurare a securității țării.

Mariei Suceveanu, pentru activitate didactică de succes, dedicație, precum și pentru contribuție valoroasă în dezvoltarea învățământului din Republica Moldova.

Diploma de onoare a Parlamentului a fost conferită colonelului Anatolie Golea, pentru merite deosebite în domeniul profesional de activitate și devotament în misiunile îndeplinite.

Diploma Parlamentului de gradul I a revenit următorilor laureați:

# Lui Alexandru Marcuța, pentru merite deosebite în domeniul profesional de activitate și devotament în misiunile speciale de asigurare a securității țării.

# Lui Victor Cicibaba, pentru merite deosebite în domeniul profesional de activitate și devotament în misiunile speciale de asigurare a securității țării.

# Lui Iurie Jovmir, pentru merite deosebite în domeniul profesional de activitate și devotament în misiunile speciale de asigurare a securității țării.

Elenei Țarălungă, pentru merite deosebite în domeniul profesional de activitate și devotament în misiunile speciale de asigurare a securității țării.

# Lui Călin Negură, pentru elaborarea și promovarea politicii de stat în domeniul energeticii, dezvoltarea durabilă a sectoarelor energeticii și consolidarea securității energetice naționale.

Dorinei Cebotarean, director adjunct, Agenția Proprietății Publice, pentru contribuție activă la perfecționarea cadrului normativ în domeniului administrării și dezetatizării proprietății publice și promovarea proiectelor de interes național.

# Lui Vasile Bulicanu pentru activitate îndelungată și prodigioasă în domeniul finanțelor publice, contribuție la utilizarea eficiență și transparentă a mijloacelor bugetare și înalt profesionalism.

# Lui Petru Țurcan pentru coordonare instituțională a activităților pe filiera internațională a tuturor structurilor MAI.

Mihaelei Gorban pentru monitorizarea și implementarea angajamentelor Republicii Moldova pe domeniile strategice ale statului în domeniul politicii economice externe, promovarea diplomației economice, muncă perseverentă și profesionalism.

Candidații au fost înaintați de către autoritățile publice, la solicitarea președintelui Parlamentului.

Amintim că manifestațiile publice, care au avut loc astăzi dimineață, s-au desfășurat pe fundalul unei acțiuni de protest în centrul Capitalei. Aceasta însă nu a provocat reacții în rândul demnitarilor de stat, care au ținut să felicite cetățenii țării prin mesaje optimiste, convinși că „la 27 de ani de independență trăim mai bine ca oricând”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente