Un chinez de 55 ani a alergat 100 de maratoane în 100 de zile consecutive

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Atletul chinez Jin Feibao, în vârstă de 55 ani, a reușit să alerge 100 de curse de maraton în 100 de zile consecutive, perioadă în care a pierdut 13 kg și a fost pe punctul de abandona în ultimele zile, informează EFE.

Jin, un faimos aventurier în ţara sa, care a escaladat principalele vârfuri montane ale lumii, a încheiat duminică cea de-a 100-a cursă consecutivă de maraton, primind un trofeu care i-a confirmat incredibila performanţă, conform presei din ţara sa.

Sportivul a început această provocare pe 19 mai, iar de atunci a alergat zilnic 42,195 km, trecând de la 76 kg la 63 kg, deşi a urmat o dietă bogată în calorii pentru a nu slăbi prea mult.

Toate maratoanele le-a disputat în zone rurale ale provinciei Yunnan din sud-vestul Chinei, de unde este originar, iar până în ultima săptămână nu a avut mari probleme, însă în cea de-a 94-a zi a fost pe punctul de a abandona. El alergase în ziua anterioară la peste 4.000 m altitudine şi a acuzat dureri de genunchi care i-au încetinit apoi ritmul, având nevoie de 6 ore pentru a încheia cursa.

Jin Feibao este un personaj foarte cunoscut în ţara sa, după ce a devenit printre primii oameni din lume care a completat Grand Slam-ul montan, constând în escaladarea celor mai înalte vârfuri de pe fiecare continent. De asemenea, el a ajuns pe jos la Polul Nord şi Polul Sud şi a traversat deşertul Sahara de la vest la est.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...