ZdG: Ce spune primarul interimar Ruslan Codreanu despre dispoziția prin care protestatarii au fost evacuați din fața monumentului Ștefan cel Mare

collage

Primarul interimar Ruslan Codreanu a declarat pentru jurnaliștii de la Ziarul de Gardă că nu a semnat nicio dispoziție de evacuare forțată a protestatarilor din fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt, dar că a semnat încă săptămâna trecută o dispoziție privind limitarea temporară a accesului în perimetrul respectiv, la solicitarea Serviciului Protecție și Pază de Stat.

„Nu este o dispoziție de evacuare, așa cum s-a menționat, este o dispoziție asemeni zecilor de dispoziții care se semnează anual. Tradițional, în fiecare an, pe 27 august și 31 august, este semnată dispoziția cu privire la limitarea accesului în anumite spații. Se semnează în baza Legii cu privire la întruniri, art. 3. Vă citez articolul 3 din Lege, care spune: în cazul desfășurării unor acțiuni oficiale sau a unor lucrări de reparație, autoritatea administrației publice locale, la cererea autorităților interesate, poate declara închise temporar accesului publicului anumite locuri. Astfel, a fost demersul de la Serviciul Protecție și Pază de Stat, pentru a emite dispoziția de acces temporar limitat în anumite locuri”, a declarat primarul interimar Ruslan Codreanu pentru ZdG.

Acesta a mai adăugat că dispoziția a fost semnată din timp și nu a fost semnată anume pentru ziua de astăzi, pentru protestul care a avut loc astăzi, întrucât: „Nimeni nu a presuspus că protestatarii vor rămâne pe noapte. În fiecare an, pentru 27 august se semnează o astfel de dispoziție”, a menționat primarul interimar, care a mai spus că protestatarii au fost anunțați aseară, dar și astăzi de reprezentanții Primăriei mun. Chișinău despre faptul că există o dispoziție prin care accesul în spațiul unde protestează este limitat.

Amintim că, drept continuare a protestului de ieri, unii protestatari care au rămas peste noapte lângă monumentul lui Ștefan cel Mare, au fost înconjurați de către polițiști în jurul orei 6 dimineața. Aceștia au fost rugați să se mute, întrucât pentru a face loc manifestațiilor dedicate Zilei Independenții. La un moment dat s-a iscat o altercație dintre participanții la miting și polițiști. Aceștia, împreună cu Maia Sandu și Andrei Năstase au fost luați cu forța și impuși să meargă pe strada Bănulescu Bodoni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente