03:42:02 20.04.2024
Stiri

Imagini CUTREMURĂTOARE făcute înainte de o tragedie

Știri 25.08.2018 17:03 Vizualizări2985 Autor: Ziarul National


Imagini CUTREMURĂTOARE făcute înainte de o tragedie sursa: eva.ro

Ce se poate întâmpla după ce spui „zâmbește” și apeși butonul camerei foto sau începi să filmezi? Din păcate, pentru cei din aceste imagini clipele următoare n-au adus nimic bun.

Fotografiile făcute după producerea unor tragedii se răspândesc imediat în presă și pe rețelele de socializare, dar aceste secvențe sunt cu atât mai prețioase, cu cât surprind ultimele clipe înainte de producerea unor evenimente nefaste. Familii fericite, oameni care zâmbesc, personaje celebre sau temerari care își înfruntă limitele au apărut pentru ultima oară în aceste imagini.

Unele dintre instantaneele publicate de Bored Panda redau o atmosferă atât de liniștită, încât nimic nu anunță dezastrele care au urmat...

Robert Landsberg a surprins norul de cenușă creat de erupția vulcanului St. Helen. Fotograful nu a supraviețuit, fiind ajuns din urmă de norul devastator, dar a reușit să protejeze aparatul cu corpul său.

Echipajul navetei spațiale americane Challenger se pregătește să urce la bord. Zborul a durat doar 73 de secunde, fiind curmat de o explozie care i-a ucis pe cei șapte astronauți, într-una dintre cele mai negre zile ale programului spațial american.

Atentatul din Omagh, Irlanda de Nord. Mașina roșie din această fotografie conținea o bombă care a ucis 29 de oameni și a rănit aproape 200. Bărbatul și copilul au supraviețuit, dar fotograful nu.

Ultima imagine din zborul 571 a unui avion din Uruguay care s-a prăbușit în Anzi la 12 octombrie 1972. 27 din cei 45 de oameni aflați la bord au supraviețuit impactului, iar cei care au rămas în viață au fost nevoiți să recurgă la canibalism pentru a trăi în condițiile extreme din munții înzăpeziți. După 72 de zile de la prăbușire, doar 16 oameni au mai fost salvați.

Arhiducele Ferdinand și soția sa, Sophie, înainte de a fi împușcat mortal de naționalistul sârb Gavrilo Princip, eveniment care a declanșat Primul Război Mondial.

Dave Hally a făcut ultima poză cu soția și fiica lor de patru ani înainte de decolarea avionului lor, MH 17. Ulterior, aparatul a fost doborât deasupra Ucrainei de o rachetă trasă de forțele pro-ruse, ucigându-i pe toți cei de la bord.

Gilles Leclerc și Marianne Labanane și-au făcut un selfie în clubul parizian Bataclan în timp ce așteptau să înceapă concertul trupei The Eagles. Câteva clipe mai târziu, patru atacatori au intrat și au tras cu armele automate. Gilles a fost ucis, dar Marianne a supraviețuit.

Ultimul portret al temerarului singuratic Christopher McCandless, eroul filmului „Into The Wild”. Cadavrul său a fost găsit în stare de descompunere în 1992. Chris se retrăsese într-o regiune pustie din Alaska și a trăit peste 100 de zile, fără niciun mijloc de supraviețuire, într-un autobuz abandonat. Cauza oficială a decesului este înfometarea, dar încă persistă semne de întrebare asupra morții lui.

Robert Overcracker, un cascador profesonist, a pilotat în 1995 un ski-jet până în buza cascadei Niagara, pentru a atrage atenția asupra problemelor oamenilor fără adăpost. El urma să cadă cu ski-jetul și să-și deschidă parașuta, însă aceasta nu a funcționat, trimițându-l spre moarte.

Keith Sapsford, în vârstă de 14 ani, se ascunsese în trenul de aterizare al unui avion care a decolat din Sydney spre Japonia. John Gilspin, un fotograf amator, testa lentilele noii sale camere foto când a surprins căderea spre moarte, de la peste 60 de metri, a sărmanului adolescent.

Această familie și-a făcut o fotografie în care a surprins ultimele clipe din viața studentei Ayano Tokumasu, în vârstă de 20 de ani. Îmbrăcată în roșu, aceasta trecuse de balustradă și a sărit în gol după apăsarea declanșatorului.

William „Dave” Sanders a scos peste 100 de elevi din cofetăria liceului din Columbine, Statele Unite, salvându-i pe toți când doi tineri înarmați până-n dinți au intrat în clădire și au tras în tot ce mișca. William a fost apoi împușcat de două ori și nu a supraviețuit masacrului.

Camera video de la bordul unei mașini a surprins prăbușirea zborului transasiatic 235 în râul Keelung din Taiwan. Doar 15 oameni din cei 58 aflați la bord au supraviețuit.

Pavel Kașin, practicant de parkour, încearcă un truc care îi va aduce moartea. El a fost surprins chiar când încearcă o răsucire pe spate, dar apoi și-a pierdut echilibrul și a căzut de pe bloc.

Una dintre ultimele imagini cu vasul Titanic plutind. Scufundarea s-a produs la 15 aprilie 1912, după ciocnirea cu un aisberg. Din cei aproximativ 2.224 de oameni aflați la bord, peste 1.500 au murit.

Nicholas Mevoli după ultima lui scufundare liberă. Tocmai încercase să ajungă la adâncimea de 72 de metri. După încheierea scufundării, a ieșit la suprafață, a făcut semn că e bine, a încercat să vorbească, apoi și-a pierdut cunoștința. Nu și-a mai revenit și a murit din cauza edemului pulmonar.

Ultima imagine a avionului Concord cu motorul cuprins de flăcări. Aparatul s-a prăbușit peste un hotel, ucigând 113 oameni.

Prințesa Diana, în drumul spre moarte. Lady Di și-a pierdut viața în accidentul produs în noaptea de 31 august 1997 în tunelul parizian Pont D'Alma.

Trupa Great White, în timpul concertului din clubul Station din Rhode Island, SUA, cu câteva clipe înaintea incendiului care a ucis peste 100 de oameni. Imaginea surprinde primele scântei produse de instalația pirotehnică de la care a pornit focul, un incident similar cu cel produs în clubul Colectiv din București.

Paul Walker, urcând în mașina cu care s-a ciocnit de un copac, în 2013. Mașina a luat foc, iar actorul a murit carbonizat.

Sursa: eva.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md