Lista instituțiilor de stat care vor activa în regim normal pe parcursul vacanței de la sfârșitul lunii august

mainmainmai n

Guvernul a stabilit printr-o Hotărâre, în data de 20 august, că zilele de 28, 29 și 30 august 2018 să se considere zile de odihnă, iar zilele de 8 septembrie, 29 septembrie și 20 octombrie 2018 – zile lucrătoare. Totuși, mai multe instituții de stat au anunțat că vor activa în regim normal în această perioadă. Mai jos vedeți lista acestora.

#1. Agenția Servicii Publice – doritorii se vor putea adresa la toate centrele multifuncționale și subdiviziunile teritoriale ale ASP. La data de 30 august, se vor presta toate serviciile conform competențelor, cu excepția celor la 24 de ore. Totodată, programul extins de muncă implementat în 13 oficii în perioada estivală, se extinde până la data de 15 septembrie 2018.

În municipiul Chișinău, Serviciul de eliberare a actelor de identitate Centru activează de la ora 7:00, iar în week-end între orele 9:00-13:00, fără pauză de masă. Totodată, SEAI Botanica și Rîșcani dar și centrele multifuncționale Chișinău Nr.1 de pe str. Mihai Viteazu și Chișinău Nr. 3 de pe str. Mihail Sadoveanu, care activează în prezent în regim de testare, deservesc cetățenii șase zile din șapte.

#2. Toate terminalele vamale – acestea vor activa fără întreruperi pe tot parcursul celor 9 zile de vacanță de la sfârșitul lunii august. La fel acestea vor fi suplinite cu personal pentru a gestiona eficient fluxurile de călători. De asemenea, angajații Poliției de Frontieră vor fi antrenați continuu în aplicarea celor mai eficiente măsuri de fluidizare a traficului transfrontalier, menite să simplifice procedurile de control, să evite aglomerările și să ofere o stare de confort călătorilor.

Potrivit serviciului nominalizat, în regim obișnuit de muncă vor funcționa și subdiviziunile din administrația Aparatului Central și cele ale birourilor vamale. Angajații respectivelor entități vor activa în baza graficelor de lucru aprobate, asistând în permanență organele vamale în vederea examinării prompte a tuturor solicitărilor parvenite din partea agenților economici și a persoanelor fizice

#3. Serviciul Fiscal de Stat – direcțiile deservire fiscală, subdiviziunea responsabilă de eliberarea formularelor cu regim special și aparatul central al SFS vor activa potrivit programului obișnuit de la 8:00 până la 17:00, cu pauza de masă de la 12:00 până la 13:00.

Totodată, dat fiind faptul că termenul de prezentare a dărilor de seamă, 28 august 2018, survine în zi de odihnă, termenul de prezentare a acestora se transferă pentru data de 3 septembrie 2018.

#4. Policlinicile, dar şi alte instituții medicale din ţară – ofițerul de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Cristina Stratulat, a declarat că în zilele de 28, 29 şi 30 august vor lucra atât medicii de familie, cât și specialiștii. De asemenea, în regim obișnuit vor activa și spitalele, și alte instituții medicale.

#5. Ministerul Afacerilor Interne – instituția va întreprinde acțiunile necesare pentru menținerea ordinii publice și a siguranței traficului rutier.

#6. Serviciul de apostilare – Din considerente că anual, în luna august, se atestă un număr imens de cereri privind aplicarea apostilei și legalizarea actelor, dar și pentru asigurarea dreptului cetățenilor de a beneficia de servicii publice, Direcția Apostilare și Legalizare din cadrul Agenției Resurse Informaționale Juridice (ARIJ), subordonată Ministerului Justiției, va presta aceste servicii în zilele de 28, 29 și 30 august 2018.

Totodată, în regim normal vor activa și mai multe bănci din țară. Lista tuturor băncilor care vor presta servicii pe 28, 29 și 30 august le găsiți AICI!

Reamintim că, proiectul pentru zilele de vacanță de la sfârșitul lunii august a fost propus de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și a fost elaborat la solicitarea Confederației Naționale a Sindicatelor, în scopul organizării optime a timpului de muncă şi de odihnă din luna august 2018. Deși inițiativa acordării a trei zile în plus de vacanță a stârnit mai multe nemulțumiri, Guvernul, totuși, a aprobat hotărârea respectivă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente