(FOTO) Rusia a publicat o „Carte Albă a crimelor din Ucraina” utilizând o poză falsă chiar pe copertă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Comitetul rus de anchetă a publicat o „Carte Albă a crimelor din Ucraina”, dar în stilul presei din Federația Rusă, nu s-a sfiit să utilizeze o poză trucată chiar pe coperta acestei cărți, potrivit portalului The Moscow Times.

Coperta acestui raport, intitulat „Tragedia din sud-estul ucrainean” și condus de președintele Comitetului rus de anchetă, Alexandr Bastrykin, prezintă o vedere aeriană a orașului Donețk în flăcări.

„Această carte este unică. Este bazată pe dovezile colectate de Comitetul rus de anchetă în cursul investigării crimelor legate de folosirea mijloacelor și metodelor de război ilegale”, se arată în prezentarea cărții.

Dar internauții ruși și ucraineni au arătat că această fotografie, utilizată deja de un site local de știri în mai 2014, este un trucaj, incendiile fiind adăugate peste imaginea orașului.

fake-book-investigate-committee

Andrei Malghn, jurnalist rus de opoziție, care a comentat utilizarea acestei poze chiar pe coperta cărții, spune că asta e o dovadă în plus a felului în care acest comitet „investighează crimele de război”.

„Acest fals este cunoscut de mult timp. Sunt surprins că autoritățile au lăsat să scape o greșeală atât de flagrantă”, a scris pe blogul lui ziaristul rus Ilia Barabanov.

De la începerea conflictului din Ucraina s-au înregistrat cazuri aproape zilnic în care presa rusă, controlată în mare parte de Kremlin, denaturează relatările privind situația din Ucraina.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...