Avioane de vânătoare britanice au fost trimise din România pentru interceptarea unei aeronave ruse

24 august 2018, ora 20:21

Avioane de vânătoare britanice de tip Typhoon au fost trimise joi de la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu pentru interceptarea unui aparat militar rus de tip Be-12 care zbura din Crimeea spre vestul Mării Negre.

Este a doua oară săptămâna aceasta când avioane britanice care fac parte din Misiunea NATO de poliţie aeriană au fost mobilizate din România pentru interceptarea unei aeronave militare ruse.

“Angajamentul nostru pentru securitatea NATO şi a Europei este ferm. Indiferent dacă este vorba de spaţiul aerian al Mării Negre ori al Mării Baltice, sau de teritoriul Estoniei, acţiunile noastre transmit un mesaj clar – suntem pregătiţi la nivel colectiv să reacţionăm la orice act de agresiune şi îi vom susţine pe aliaţii est-europeni să descurajeze ameninţările cu care se confruntă”, a declarat ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram