(STUDIU) Cea mai simplă metodă pentru a preveni mahmureala

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sucul obţinut dintr-un soi asiatic de pere reprezintă unul dintre cele mai bune remedii împotriva mahmurelii, deoarece este capabil să scadă cu până la 21% intensitatea senzaţiilor neplăcute cauzate de consumul excesiv de alcool, informează dailymail.co.uk.

Potrivit unui studiu realizat de experţi guvernamentali australieni, aceste efecte benefice se obţin doar dacă sucul de pere este băut înainte ca persoanele testate să iasă în oraş şi să consume alcool.

Sucul de pere stimulează concentrarea, reduce pierderile de memorie şi chiar diminuează concentraţia de alcool din fluxul sangvin.

De asemenea, sucul de pere reduce sensibilitatea faţă de lumină şi sunete puternice, scrie Mediafax.

Singurul soi de pere testate în acest studiu a fost Nashi, un soi asiatic, care se găseşte în anumite lanţuri de supermarketuri. Autorii studiului vor să îşi continue cercetarea cu noi experimente, pentru a vedea dacă efectele benefice împotriva mahmurelii apar şi atunci când folosesc suc obţinut din pere provenind din soiuri europene.

Potrivit cercetătorilor de la CISRO, agenţia de cercetări ştiinţifice a Guvernului australian, pentru a reduce efectele mahmurelii, oamenii trebuie fie să bea 220 de mililitri de suc de pere, fie să mănânce o pară întreagă înainte de a consuma alcool.

Manny Noakes, coordonatoarea studiului, spune că perele Nashi au acest efect benefic pentru că includ anumite enzime cu rol-cheie în metabolizarea alcoolului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...