/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Probleme în parcul IT. Rezidenții spun că achită taxe suplimentare, Filip cere soluții

24 august 2018, ora 18:39

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul s-a arătat nemulțumit de situația creată și a cerut instituțiilor responsabile să remedieze problema: „Mă deranjează că am convenit una și acum văd absolut altceva. Nu pot înțelege pentru ce avem minister, ministru, secretar de stat și administrator al parcului? Dacă voi nu puteți să vă faceți treaba, nu o mai faceți. Vreau o clarificare astăzi – să văd absolut toate neajunsurile care sunt”.

Printre alte dificultăți reprezentanții companiilor au evidențiat pregătirea nesatisfăcătoare a cadrelor la facultățile IT, exodul de oameni, asigurarea nesatisfăcătoare cu plăți sociale a angajaților. De asemenea, companiile IT au făcut propuneri de îmbunătățire a activității parcului, între acestea – schimbul de experiență cu administrațiile companiilor străine și accesul la platforme pentru plăți internaționale.

Premierul Pavel Filip a asigurat rezidenții IT parcului de tot suportul Guvernului în depășirea problemelor, iar pentru a nu mai admite pe viitor devieri de la condițiile de activitate stabilite, vor fi organizate întrevederi periodice.

Amintim că începând cu 1 ianuarie curent, 255 de companii au aderat la primul parc IT din țara noastră –„Moldova IT park”, dintre care 80 de companii cu capital străin, din 22 țări. Exportul de produse și servicii IT a ajuns anul trecut la aproape 100 milioane de dolari, iar veniturile prognozate pentru anul curent sunt de 1,75 mld lei. În industria IT sunt angajate circa 4000 de persoane, cu un salariu mediu lunar de peste 22 mii de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram