/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Grupul Microsoft este investigat de autorităţile americane pentru o posibilă mită în Ungaria

missing
24 august 2018, ora 16:15

Potrivit WSJ, Departamentul american al Justiţiei şi organismul de reglementare a pieţei bursiere, Securities and Exchange Commission, analizează modul în care Microsoft a vândut programe software de tip Word şi Excel unor firme intermediare din Ungaria la preţuri cu un discount semnificativ. Ulterior însă aceste firme intermediare au vândut programele software unor agenţii ale Guvernului ungar în anii 2013 şi 2014 la preţuri apropiate de cel maxim. WSJ precizează că investigatorii analizează dacă aceste firme intermediare au utilizat diferenţa de preţ pentru a plăti mită unor oficiali guvernamentali.

Investigaţia cu privire la Ungaria urmează unor anchete similare care au vizat afacerile făcute de partenerii Microsoft în alte cinci state, afaceri care au ieşit la lumină în 2013. La începutul acestui deceniu Microsoft a făcut un efort pentru a se extinde pe pieţele emergente şi cele cu venituri medii. În unele cazuri aceste pariuri s-au transformat în dosare juridice care au prejudiciat reputaţia producătorului american de software.

În România, procurorii anticorupţie au dispus pe 1 februarie clasarea cauzei faţă de foştii miniştri Dan Nica, Silvia Adriana Ţicău şi Alexandru Athanasiu, cercetaţi pentru abuz în serviciu în dosarul Microsoft. Potrivit unui comunicat al DNA, cauza a fost clasată pe motiv că faptele au fost prescrise în cazul lui Dan Nica, ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada 2000 – iulie 2004, Silvia Adriana Ţicău, ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada iulie-decembrie 2004, iar anterior secretar de stat la acelaşi minister, şi Alexandru Athanasiu, ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioada 2003 – 2005. Procurorii anticorupţie au dispus anterior clasarea cauzei în dosarul Microsoft şi faţă de foştii miniştri Ecaterina Andronescu, Mihai Tănăsescu şi Şerban Mihăilescu. Soluţia de clasare a fost dispusă pe 8 ianuarie 2018, ca urmare a împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram