„Am hotărât să mă opresc, pentru că am obosit”. Ion Andronache a anunțat că și-a închis proiectul Ortodoxia – „pentru că așa trebuie”

38246194_1916765115033142_7831241143286235136_o

Unul dintre cei mai populari vloggeri de la noi din țară, Ion Andronache, a anunțat că își închide proiectul „Ortodoxia – „pentru că așa trebuie”. În toate aceste 15 luni,tânărul a explicat și a ruinat cele mai înrădăcinate stereotipuri despre tradițiile și obiceiurile ortodoxe. Totodată, Ion a lăsat de înțeles că în curând va veni cu o altă idee de vlog.

„Au fost 15 luni foarte încărcate, cu emoții și reacții de tot felul, cu persoane care mă amenințau și mă blestemau și cu altele care îmi mulțumeau pentru toată munca depusă. Știu că pentru mulți acest vlog a însemnat o gură de aer proaspăt, o speranță într-o schimbare a tot ce înseamnă credință ortodoxă și Biserică la noi în țară. Am primit mesaje care mă lăsau cu lacrimi în ochi de la oameni care acest vlog le-a schimbat viața și modul de a gândi, de la oameni care l-au regăsit/găsit pe Dumnezeu în viața lor, iar asta probabil este cea mai mare realizare a acestui proiect”, scrie pe pagina sa de Facebook Ion Andronache.

„Am făcut până astăzi 63 de episoade tematice, 63 de teme importante pe care le-am abordat. Episoade – textul cărora ar putea fi scrise într-o carte groasă și pusă pe raftul bibliotecilor instituțiilor teologice ortodoxe. Nu s-au epuizat temele desigur, mai am în listă încă cel puțin tot atâtea teme de abordat, însă am hotărât să mă opresc pentru că am obosit”, explică tânărul.

„Acest vlog a funcționat datorită efortului a două persoane: eu și Rodion Gavriloi (absolvent al seminarului teologic de la București), care a hotărât să rămână în spatele camerei. La câteva episoade s-a implicat și soția mea Alina la scrierea textului, iar în câteva episoade au apărut și persoane cu care am colaborat: preoții Vasile Esanu și Maxim Melinti, diaconul din Canada Gheorghe Miscu, maica Sarah din Marea Britanie, Petru Dodu și arhiepiscopul Calinic de Argeș și Muscel.”

„Acest proiect a fost finanțat 100% din banii mei personali pe care îi muncesc peste hotare, la mii de km distanță de casă și familie. Însă nu cheltuielile financiare sunt cele care contează, ci cele de timp și sănătate pierdută. Nu mă retrag definitiv! Fac doar o pauză, pentru a acorda mai mult timp și atenție soției și copiilor, pentru că până la urmă asta este cea mai importantă Biserică pentru mine este familia.”

„Promit să revin pe aceeași pagină, însă cu alt proiect, cu altă denumire, adică cu un rebranding, și cu un un obiectiv mai concret. Eu rămân același, cu aceiași atitudine și cu aceleași convingeri.”

Mulțumesc celor peste 20.000 de urmăritori ai paginei pentru apreciere, încurajare și pentru interesul manifestat. De asemenea mulțumesc și criticilor – fără voi vloggul ar fi fost altfel, mai dur”, a conchis Ion Andronache.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente