09:42:21 18.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE // Statutul vaccinal al fiecărui copil din R. Moldova va fi verificat la început de an școlar: 142 de cazuri confirmate și 77 suspecte la RUJEOLĂ

Social 23.08.2018 19:00 Vizualizări1748 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Statutul vaccinal al fiecărui copil din R. Moldova va fi verificat la început de an școlar: 142 de cazuri confirmate și 77 suspecte la RUJEOLĂ


„ La început de an școlar va fi verificat statutul vaccinal al fiecărui copil. De aceea, îndemn părinții să fie responsabili de sănătatea copiilor lor, dar și a celor din jur și să își vaccineze copiii”, este solicitarea ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari.

Această decizie a fost luată pentru a stopa focarul de rujeolă și preveni extinderea acestuia, înregistrat în ultimele luni în R. Moldova.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari a fost astăzi la Ceadâr-Lunga, unde au fost înregistrate cele mai multe cazuri de boală, pentru a se interesa de starea copiilor bolnavi de rujeolă, de asistența medicală acordată și cum decurge tratamentul acestora.

Svetlana Cebotari le-a solicitat autorităților publice locale și lucrătorilori medicali, de comun cu conducătorii instituțiilor de învățământ, să verifice statutul vaccinal al fiecărui copil în parte, iar în cazul copiilor nevaccinați, să întreprindă urgent vaccinarea acestora și să fie admiși în colectivități doar după 15 zile de la administrarea vaccinului.

La fel, împreună cu specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, să desfășoare ședințe de informare și discuții cu persoanele care aparțin confesiunilor religioase, dar și cei care refuză din anumite motive vaccinarea, pentru a-i convinge să vaccineze copiii.

Un comunicat de presă al ministerului arată că părinții au început să conștientizeze importanța vaccinării și în săptămâna curentă s-a înregistrat o creștere a numărului de copii vaccinați la nivel național, dar și în Ceadâr-Lunga, unde în această săptămână circa 350 de copii au primit vaccinul contra rujeolei.

Menționăm că, de la începutul lunii august, în spitalul raional din Ceadâr-Lunga, au fost internați 113 cu suspecție la rujeolă, dintre care 63 deja au fost externați. Din totalul de 13 500 de copii din acest raion, 530 nu sunt vaccinați, 30 având contraindicații, restul din motive religioase sau neîntemeiate.

De la începutul anului până în prezent, au fost înregistrate 142 cazuri confirmate și 77 cazuri suspecte la rujeolă.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md