07:12:43 24.04.2024
Stiri

Usatîi e deranjat că Maia Sandu și Năstase au POLITIZAT mișcarea protestatară în favoarea lor. Ce le-a transmis susținătorilor săi, dar și liderilor PAS și PPDA

Politică 23.08.2018 19:10 Vizualizări3558 Autor: Ziarul National
Usatîi e deranjat că Maia Sandu și Năstase au POLITIZAT mișcarea protestatară în favoarea lor. Ce le-a transmis susținătorilor săi, dar și liderilor PAS și PPDA captură


Liderul Partidului Nostru (PN), Renato Usatîi, a ieșit la rampă în preajma protestului din 26 august și spune deschis că nu e vorba de o acțiune cetățenească, dar una politică în favoarea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA).

Potrivit lui Usatîi, toți s-ar afla „sub fusta” Maiei Sandu și din acest motiv protestele nu mai sunt ca cele din 2015-2016.

„Opoziția noastră de dreapta a mers pe mâna Maiei Sandu. Au semnat declarația de necolaborare cu partidele oligarhice, dar acolo au inclus și PN. Pentru mine a devenit foarte clar că Maia a preluat controlul deplin asupra opoziției de dreapta. Așa cum dictează Maia Sandu, așa dansează toată lumea, indiferent dacă le place sau nu”, a declarat Usatîi pe Facebook, după câteva săptămâni de tăcere.

Usatîi a adăugat că până acum nu a criticat opoziția, dar acum o face pentru că PAS și PPDA au politizat toate protestele. „Maia, ce spui tu despre mine e mult mai stupid ca istoria cu cei 30 de mii de sirieni. Năstase acum a devenit un fel de icoană, dar voi ați dat motive să nu fie validate alegerile. Au fost fotografii, alte chestii. Poate nu au fost motive suficiente să nu fie validate alegerile, dar poate voi ați vrut asta. Cel puțin, știm că noi am fost scoși pe nedrept din cursa electorală din 2014”.

De asemenea, liderul PN este nemulțumit că cineva face liste și sunt aleși doar cei care convin să iasă în scena de la protestele opoziției. „Pe de o parte, ei chemă la proteste primarii, cetățenii, dar pe de altă parte fac liste - cine și cât să vorbească. Cineva încerca să vorbească și în limba rusă, dar, în același timp, pe scenă la ei urcau așa „pasageri”, după care orice cetățean care se respectă le întorcea spatele și pleca. Și asta pentru că protestul a devenit politizat. Ceea ce au făcut acum cei de dreapta este o scindare colosală a societății. Eu chem primarii noștri, cetățenii, să meargă la protest în calitate de cetățeni”, a precizat fostul primar de Bălți.

Politicianul l-a admonestat dur și pe Năstase, căruia îi cere unele explicații. „Andrei, tu ai spus că unele partide de stânga au trădat mișcarea protestatară. Dacă ziceai un partid atunci era clar că socialiștii, dar ai spus partide. Să-mi spui în public sau în privat despre ce este vorba”, a mai adăugat Renato Usatîi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md