14:30:12 29.03.2024
Stiri

Unul dintre vicepreședinții PLDM a fost decorat de Putin cu Ordinul „Drujba”: „Singurul meu merit este că eram în funcție la acel moment”

Politică 23.08.2018 17:00 Vizualizări2416 Autor: Ziarul National
Unul dintre vicepreședinții PLDM a fost decorat de Putin cu Ordinul „Drujba”: „Singurul meu merit este că eram în funcție la acel moment”


Vicepreședintele PLDM, Ion Terguță, recunoaște că în anul 2012, printr-un decret semnat de președintele Rusiei, Vladimir Putin, a primit Ordinul „Prieteniei” (Drujba). Totuși, jurnalistul afirmă că nu are nici un „merit” pentru primirea acestei distincții.

„Ordinul „Drujba„ oferit de Federația Rusă în 2012 este o distincție aniversară, oferită cu prilejul a 20 de la fondarea TRCI „MIR„. „Meritele” mele sunt inexistente aici. Procedurile au început la câteva luni de la numirea mea în funcție (2010) și au trecut prin toate instanțele diplomatice și guvernamentale, inclusiv moldovenești. Este o distincție care nu-mi este adresată mie personal, ci instituției (filialei TRCI MIR din R. Moldova). Singurul meu merit este că eram în funcție la acel moment. Refuzul de a primi această distincție este sinonimă cu declanșarea unui scandal diplomatic”, a menționat Terguță, după ce un site a publicat Decretul lui Putin.

Ion Terguță mai spune că nu e un secret pentru nimeni că a primit această distincție. „Cereri similare au fost adresate, prin decizia Consiliului Director al TRCI „MIR”, către toate guvernele țărilor fondatoare ale TRCI „MIR„ pentru decorarea angajaților la nivel național. Guvernul moldovenesc le-a respins. Nu este un secret că am primit această distincție. Distincțiile nu au fost oferite de Putin. Eu nu am avut ocazia să-l întâlnesc”, a mai adăugat acesta.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md