SIS a descoperit, în mai multe localităţi din ţară, arme, muniţii şi dispozitive explozibile// FOTO

Serviciul de Informaţii şi Securitate a identificat, în mai multe localităţi din ţară, loturi impunătoare de muniţii şi substanţe explozive.

Acţiunile au fost realizate urmare a valorificării informaţiei deţinute de către SIS.

Astfel, ofiţerii de informaţii, în cooperare cu reprezentanţii organelor de ocrotire a normelor de drept, au ridicat peste 31 mii de cartușe de diferit calibru, 19 grenade de modele diferite, 21 blocuri TNT (trotil), 12 încărcătoare pentru arme, 17 benzi cu/pentru cartușe, 2 mine antipersonal, 4 capse detonante ș.a.

Cele mai multe dispozitive explozibile şi muniţii au fost descoperite în raionul Ocniţa, şi anume: 31 000 de cartușe de diferit calibru, 7 grenade de model F1, 9 grenade de model RGD, 15 blocuri TNT (trotil), 6 încărcătoare pentru pistol mitralieră, 5 încărcătoare pentru puşcă semiautomată cu lunetă (SVD), 12 cutii cu benzi pentru cartușe și 5 benzi cu cartușe pentru mitralieră PK.

Totodată, 5 blocuri TNT (trotil) au fost ridicate în cadrul acţiunilor iniţiate în privinţa păstrării, procurării, fabricării sau comercializării armelor de foc, în raionul Criuleni.

Un alt caz de păstrare a armelor de foc şi muniţiilor a fost descoperit în raza raionului Vulcăneşti, fiind identificate 2 mine antipersonal, o grenadă de model F1, o grenadă de model RGD 5, o grenadă RG 42, un bloc TNT cu fitil detonant, 4 capse detonante, un cartuş antitanc, un încărcător pentru pistol mitralieră AK, peste 200 de cartuşe de diferit calibru.

În prezent, ofiţerii SIS de comun cu reprezentanţii organelor de ocrotire a normelor de drept investighează toate 3 cazuri, în vederea elucidării tuturor circumstanţelor, identificării persoanelor implicate în activitatea infracţională, precum şi determinării existenţei elementelor comune între acestea.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare