23:53:52 19.04.2024
Stiri

Dodon critică aspru opoziția proeuropeană în preajma PROTESTULUI din 26 august: „Protestul nu are nimic comun cu anularea alegerilor din Chişinău. Ei sunt CAMELEONI”

Politică 23.08.2018 13:40 Vizualizări1577 Autor: Ziarul National
Dodon critică aspru opoziția proeuropeană în preajma PROTESTULUI din 26 august: „Protestul nu are nimic comun cu anularea alegerilor din Chişinău. Ei sunt CAMELEONI”


Președintele Igor Dodon consideră că protestul de duminică, 26 august, nu ar avea nimic cu anularea alegerilor din municipiul Chișinău și acuză opoziția proeuropeană că „provoacă foştii parteneri de guvernare, pentru a se da victime ale regimului şi de a încerca în acest mod să atragă şi mai mult electoratul în viitoarele alegeri parlamentare”.

„Protestul preconizat pentru duminică nu are nimic comun cu anularea alegerilor din Chişinău. Anularea acestor alegeri a fost un cadou pentru opoziție. Nu sunt contra organizării protestelor, cu condiţia că acestea să se desfăşoare în mod paşnic şi fără destabilizare. Fac apel şi către una dintre părţi, PD, care controlează Guvernul şi majoritatea parlamentară, şi către cealaltă parte, foştii lor parteneri - să nu admită o destabilizare sau acţiuni care ar degenera într-o situaţie ireversibilă”, a spus Dodon în cadrul unei emisiuni de la NTV Moldova.

De asemenea, Dodon i-a numit „cameleoni” pe liderii partidelor de opoziție și a promis că, în toamnă, PSRM va organiza proteste în mai multe orașe ale R. Moldova, în cadrul cărora vor explica alegătorilor cine și ce reprezintă.

„Nu exclud că în toamnă PSRM va organiza proteste în fiecare oraș al țării. În cadrul acestora vom explica clar cine și ce reprezintă, astfel încât cetățenii să înțeleagă cine sunt acești cameleoni, care până acum erau „verzi”, iar acum au devenit „galbeni”. Maia (Sandu n.r.) cine este? Până acum a fost „verde”, iar acum a devenit „galbenă”. Sau cei care au fost „albaștri”, iar acum și-au pus fulare de altă culoare. Cred că în septembrie-noiembrie vom clarifica asta și le vom aminti oamenilor. Toți acești băieți, cameleoni, sunt în același coș”, spune șeful statului.

În opinia acestuia, reprezentanții partidelor de opoziție puteau să influențeze lucrurile când erau la guvernare, dar nu acum din Piața Marii Adunări Naționale: „Când văd cum unii ies în piață și strigă că profesorii trebuie să aibă un salariu mai mare cu 50%... Dar voi unde ați fost până acum? Cu 4-5 ani în urmă erați responsabili de acest sector. Ați închis școlile, dar nu ați ridicat salariile la profesori”.

Dodon l-a criticat și pe Andrei Năstase, alături de care a protestat în 2015-2016. „Despre cei care spun că luptă cu corupția… Dar când nașul tău făcea afaceri cu Plahotniuc la Victoriabank? Unde erați atunci? Doar după ce unul i-a luat acțiunile celuilalt ați început să fiți pentru „demnitate și adevăr”? Noi vom explica tot oamenilor”, a promis președintele.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md