A fost lansată inițiativa de a-i oferi înotătorului Ion Lazarenco titlul de cetățean de onoare al raionului Orhei

md-interviu-inotator1_87860600

Bloggera orheiancă Svetlana Matvievici a lansat o inițiativă de a i se oferi lui Ion Lazarenco titlul de cetățean de onoare al raionului Orhei.

„Nu cunosc toate etapele birocratice pentru desemnarea unui cetățean de onoare al raionului Orhei și nici nu am vreo putere de decizie în cadrul Consiliului Raional Orhei, dar pot veni cu o sugestie pentru cei care au această putere. Domnule Președinte, Tudor Golub, haideți să ne susținem eroul și să-i le oferim aprecierea binemeritată, aici, acasă”, scrie Svetlana într-o postare pe blogul său.

Potrivit Svetlanei, conform informațiilor publicate pe pagina oficială a Consiliului Raional Orhei, există un singur cetățean de onoare și acesta este Paul Goma.

Înotătorul moldovean, Ion Lazarenco Tiron, ar putea fi nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace 2019. Sportivul este unicul om din lume care a înotat 7 cele mai periculoase strâmtori de pe glob din prima încercare. Mai mult decât atât, acesta se implică activ în activități de binefacere în Moldova.

A emigrat în Irlanda cu 20 de ani în urmă, iar de atunci se întoarce acasă pentru a ajuta familiile nevoiașe de la noi și pentru a ne aminti tuturor despre cât de mult avem nevoie de curaj și pace.

Mai jos puteți urmări un film documentar, din care veți afla povestea recordurilor sale. Documentarul a fost realizat cu scopul de a-l prezenta și susține la Premiul Nobel pentru Pace.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente