‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMinistrul rus al Agriculturii spune că nu este nevoie de o taxă pentru exporturile...

Ministrul rus al Agriculturii spune că nu este nevoie de o taxă pentru exporturile de grâu

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministrul rus al Agriculturii, Dmitry Patrushev, a declarat marţi că nu există condiţii care să justifice introducerea unei taxe pentru exporturile de grâu în Rusia, adăugând că autorităţile de la Moscova nu analizează în prezent o astfel de măsură, informează Reuters, citat de Agerpres.

O întâlnire care a avut loc vineri la sediul Ministerului Agriculturii a alimentat speculaţiile în rândul traderilor că Rusia ar putea introduce o taxă pe exporturile de cereale în momentul în care aceste exporturi vor ajunge la nivelul de 30 milioane tone în sezonul 2018/2019 care a început în luna iulie a anului curent. O măsură similară a fost introdusă în luna februarie 2015.

„Deocamdată, nu există motive pentru introducerea unei taxe la exporturile de cereale. Actualul preţ nu este unul extraordinar. De aceea, repet, introducerea unei taxe la exporturile de cereale nu este avută în vedere”, a spus Patrushev.

Speculaţiile cu privire la posibilitatea ca Rusia, cel mai mare exportator mondial de grâu, să limiteze exporturile a dus la creşterea preţurilor globale săptămâna trecută, acestea adăugându-se îngrijorărilor cu privire la o ofertă mondială limitată după ce recoltele din mai multe regiuni au fost afectate de condiţiile meteo nefavorabile.

Anterior, Ministerul rus al Agriculturii şi-a îmbunătăţit estimările referitoare la recolta de cereale din 2018 până la 100-105 milioane tone, de la estimările anterioare de 100 milioane tone. Chiar dacă este vorba de o recoltă mai mică decât recolta record de 135 milioane tone de cereale înregistrată în 2017, va fi totuşi o recoltă mai mare decât media din ultimii ani.

„În pofida condiţiile meteo nefavorabile, recolta va fi mai mare decât media din ultimii zece ani. În prezent, ne aşteptăm la o recoltă de 105 milioane tone. Un astfel de rezultat ar permite ţării să îşi acopere necesităţile şi de asemenea să exporte o cantitate semnificativă de cereale”, a spus Patrushev.

Potrivit cifrelor oficiale, în perioada 1 iulie – 15 august, Rusia a exportat 6,8 milioane tone de cereale (dintre care 5,5 milioane tone de grâu), în creştere cu 46% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Ministerul rus al Agriculturii se aşteaptă ca în actualul an agricol exporturile de cereale din Rusia să se ridice la 45 milioane tone, dintre care 35 milioane tone de grâu.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›