/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Arena Chișinău va costa 43 mln. de euro. Contractul care va fi semnat de Ministerul Educației și compania turcă Summa

missing
22 august 2018, ora 11:07

Contractul prevede că o primă tranșă de cinci mii de euro va fi achitată după 30 octombrie 2018 la atingerea unui progres realizat de 10% în construcție, a doua tranșă de cinci mii de euro va fi achitată după 30 martie 2019 la atingerea unui progres realizat de 50% în construcție. Restul sumei va fi achitată după ce arena va fi construită după cum urmează:

Totodată, potrivit contractului Compania turcă trebuie să prezinte o garanție de bună execuție în valoare totală de două milioane de euro, care va fi returnată odată cu încheierea prezentului contract.

Documentul prevede că nu mai târziu de trei zile de la Data încheierii Contractului, Partenerul Public va transmite Partenerului Privat, fără chirie sau alte plăţi sau taxe, posesia fizică a întregului Teren liber de Grevare, împreună cu drepturi de liberă trecere necesare în scopul executării Investițiilor, pe durata Lucrărilor de construcție (inclusiv Perioada de responsabilitate pentru defecte).

Contractul mai prevede că Partenerul Privat, adică compania turcă Summa poate aloca sau acorda garanţii în favoarea Părţilor finanţatoare legate de arena Chișinău, iar partenerul public, trebuie să le confirme. Astfel, partenerul Privat va aranja finanţarea Investițiilor. Partenerul Privat va notifica Partenerul Public cu privire la data încheierii și prevederile relevante ale Acordului de împrumut şi numele creditorilor potrivit acestuia în termen de zece zile lucrătoare de la data semnării fiecărui Acord de împrumut. În alte zece zile lucrătoare de la această notificare, Partenerul Privat şi Partenerul Public vor trimite o notificare către creditorii relevanţi.

Documentul prevede că partenerul Privat va efectua lucrări de proiectare şi lucrări de construcţie ale arenei polivalente de interes naţional, inclusiv Lucrări de construcţie şi dotarea cu mobilier, instalarea de accesorii şi echipamente, proiectare peisagistică, drumuri, conectarea la utilităţi şi alte activităţi de infrastructură, în conformitate cu prevederile proiectului de execuție, cu detalii de executare, precum şi cu norme, standarde şi prevederi tehnice în vigoare în Republica Moldova.

Arena polivalentă de interes național urmează a fi proiectată și construită în baza următoarelor elemente:

1) capacitate de bază de cel puțin 4000 și cel mult 4100 de locuri/scaune;
2) capacitate de găzduire a diverselor evenimente sportive (conform standardelor federațiilor internaționale din domeniile respective, de exemplu ale Federației Internaționale de Volei (FIVB), Federației Internaționale de Baschet (FIBA) etc.), culturale, conferințe, concerte, expoziții etc.;
3) zonă de parcare cu capacitate de cel puțin 1000 și cel mult 1100 de locuri;
4) zonă separată pentru antrenamente și evenimente mici;
5) zonă separată pentru Aqua Park, Spa și Fitness acoperite, piscină olimpică cu tribună pentru spectatori de cel puțin 500 de locuri/scaune (conform standardelor Federației Internaționale de Natație (FINA)), corturi de tenis deschise (cel puțin 8), puncte de alimentație publică, infrastructură;
6) termen de construcție a arenei polivalente de 12 luni de la data recepționării de către partenerul privat a autorizației de construire.

Documentul prevede și condițiile în care acest contract poate fi reziliat. Una dintre condiții este că, în cazul rezilierii de către Partenerul Public a contractului, atunci:
(i) Partenerul Public va achita Partenerului Privat valoarea totală a Rambursării Investiției aferentă Lucrărilor de construcție executate la această dată; și
(ii) Partenerul Privat va achita Partenerului Public o valoare egală cu 10% din Rambursarea Investiției efectuate la această dată (pentru a evite orice îndoială, o astfel de compensație nu va fi plătită în măsura în care DI pentru întârziere sunt deja plătiți sau plătibili de către Partenerul Privat către Partenerul Public ca fiind DI pentru întârziere).

Contractul integral poate fi citit mai jos:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram