‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 27 martie, 2024
1.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriNoi reguli de exploatare a iazurilor pentru a susține și pentru a promova irigarea...

Noi reguli de exploatare a iazurilor pentru a susține și pentru a promova irigarea terenurilor agricole

‹ adv ›
‹ adv ›

Luni, 20 august 2018, Executivul a aprobat completarea Regulamentului-tip de exploatare a lacurilor de acumulare/iazurilor aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. Nr. 977 din 16.08.2016.

Modificările aprobate vor contribui la ameliorarea situației în domeniul gospodăririi apelor și va permite utilizarea apei pentru necesitățile comunității, pentru irigație și pentru piscicultură. De asemenea, modificările permit soluționarea litigiilor dintre utilizatorii de apă, care dispun de drepturi legale la aceste folosințe și deținătorii lacurilor de acumulare/iazurilor și va contribui la dezvoltarea unei agriculturi competitive în țara noastră.

Menționăm, în prezent majoritatea construcțiilor hidrotehnice ale lacurilor de acumulare/iazurilor sunt transmise în arendă. În majoritatea cazurilor, arendașii consideră că și apa din lacul de acumulare/iaz este în folosința acestora, iar utilizatorii de apă, care dispun de drepturi legale, nu au acces la pomparea apei pentru irigarea terenurilor agricole sau pentru adăpatul animalelor.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii