Un funcționar a denunțat o directoare a unei școli profesionale din Chișinău care i-a oferit mită de 300 de dolari. Aceasta și-a recunoscut vina

a

Procuratura Anticorupție a expediat instanței de judecată cauza penală în privința directoarei unei școli profesionale private din Chișinău, în care este învinuită de trafic de influență. Funcționarul din cadrul Agenţiei Naţionale de Asigurare a Calităţii în Educaţie şi Cercetare (ANACEC) a denunțat fapta ilicită a directoarei la organele competente pe faptul transmiterii mijloacelor băneşti în sumă de 300 dolari.

Conform materialelor cauzei, directoarea solicitase anterior o evaluare din partea Agenţiei Naţionale de Asigurare a Calităţii în Educaţie şi Cercetare a instituției de învățământ administrate, în vederea acreditării unui şir de programe de formare profesională. În urma vizitei efectuate la sediul acesteia, comisia a identificat o serie de neajunsuri. Prin urmare, în schimbul banilor, învinuita solicita influențarea de către funcționar a membrilor comisiei de acreditare, pentru ca această să ignore deficiențele depistate și să soluționeze cererea de o manieră favorabilă acreditării instituției.

Învinuita își recunoaște vina, iar dacă instanța de judecată va decide astfel, aceasta riscă o amendă îan mărime de la 2000 la 3000 u.c. sau închisoare de până la 3 ani.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente