05:46:03 20.04.2024
Stiri

SUA au făcut publice noile sancțiuni îndreptate împotriva Rusiei

Știri 21.08.2018 18:31 Vizualizări1238 Autor: Ziarul National
SUA au făcut publice noile sancțiuni îndreptate împotriva Rusiei Pagina de Rusia


Statele Unite ale Americii au făcut marți publice noile sancțiuni impuse împotriva unor persoane fizice și juridice din Rusia, dar și alte țări. Restricțiile economice și personale sunt aprobate în cadrul programului american îndreptat împotriva activității cibernetice răuvoitoare, dar și pentru încălcarea sancțiunilor ONU împotriva regimului nord-coreean, anunță Reuters.

Într-o declarație pe site-ul său, Trezoreria SUA anunță sancțiuni împotriva companiei cu sediul în St. Petersburg „Vela Marin“ și a societății „Lacno” SRO, din Slovacia, precum și a două persoane asociate cu compania „Divetechnoservices”, împotriva careia au fost introduse restricții anterior.

Toate aceste firme și persoane au fost incluse în lista prevazută de ordinul 13694 „Blocarea proprietății persoanelor fizice implicate în activitate cibernetică răuvoitoare”. După cum se menționează în textul anunțului, cei împotriva cărora sunt impuse sancțiuni au oferit sprijin serviciului rusesc de informații FSB.

Sancțiunile în cauză reprezintă extinderea pachetului de restricții impuse de SUA în luna iunie împotriva companiilor „Digital Security”, „ERPScan”, „Embedi”, Kvant Scientific Research Institute (Kvant) Divetechnoservices, precum și împotriva conducatorilor acestora – Alexander Tribuny, Oleg Cirikov și Vladimir Kagan.

Totodată, tot astăzi, SUA au anunțat impunerea de sancțiuni împotriva companiilor rusești de transport maritim pentru încălcarea rezoluțiilor Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite privind Coreea de Nord.

Sancțiunile vizează două persoane juridice și șase nave care au transferat petrol în Coreea de Nord, eludând astfel interdicția ONU.

Este vorba despre companiile de transport maritim din Rusia „Primorye” și „Hudson”, precum și navele „Neptun”, „Bella”, „Sevastopol”, „Partizan”, „Bogatîri” și „Patriot”.

„Consecințele încălcării acestor sancțiuni vor rămâne în vigoare până când vom ajunge la o denuclearizarea totala, complet verificată a Coreei de Nord”, a declarat ministrul de finanțe Steve Mnuchin.

Coreea de Nord se află sub sancțiuni internaționale și americane din cauza programului său nuclear și a testelor cu rachete balistice.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md