15:00:52 29.03.2024
Stiri

Liderul PPDA îndeamnă cetățenii să vină cu CORTURILE și „cele necesare” la protestul din 26 august. Primăria Chișinău nu a AUTORIZAT, deocamdată, manifestația

Politică 21.08.2018 12:30 Vizualizări1430 Autor: Ziarul National
Liderul PPDA îndeamnă cetățenii să vină cu CORTURILE și „cele necesare” la protestul din 26 august. Primăria Chișinău nu a AUTORIZAT, deocamdată, manifestația captură


Liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Andrei Năstase, a îndemnat cetățenii să vină în număr mare la protestul din 26 august și să-și ia cu ei corturi și „cele necesare” pentru a rămâne în Piața Marii Adunări Naționale peste noapte. Politicianul spune că Primăria Chișinău nu a autorizat, deocamdată, protestul din 26 august.

„Noi am înaintat câteva revendicări și anume validarea mandatului de primar general, anularea sistemului mixt și tragerea la răspundere a judecătorilor care au luat deciziile de a invalida alegerile din municipiul Chișinău. Guvernarea nu a întreprins nimic pentru a îndeplini cerințele oamenilor și ale partenerilor de dezvoltare”, a declarat astăzi Năstase, în cadrul unei conferințe de presă organizate de Comitetul Mișcării de Rezistență Națională „ACUM”.

Acesta a îndemnat lumea să iasă în PMAN duminică, începând cu ora 14.00, și cine poate - să-și ia și corturi pentru a rămâne peste noapte: „Îndemnăm lumea să iasă masiv și să rămână în PMAN peste noapte. Îndemnăm lumea să vină cu corturi și cele necesare. Totodată, facem apel către orășeni să contribuie cu alimente și apă pentru toți protestatarii care vor rămâne în PMAN peste noapte”.

Acesta a mai anunțat că nu va fi un protestat partinic, ci unul civic: „Manifestațiile din 26-27 august nu vor dezbina societatea pe criterii de apartenență etnică sau orientare geopolitică. Din contra, o va solidariza”.

Liderul PPDA mai spune că, în pofida faptului că autoritățile locale nu au autorizat protestul din 26 august, oamenii oricum trebuie să iasă în număr mare. „Noi am depus cerere, dar tot se amână ședința”.

Și secretarul general al Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, a cerut autorităților locale să nu încerce să tergiverseze autorizarea protestului. „Noi încă din 1 iulie am anunțat despre acest protest. Să se lase de ordinile venite de la uzurpator și să accepte revendicările de a desfășura protestul. Trebui să ne luăm țara înapoi”, a adăugat Grosu.

Protestul urmează să aibă loc duminică, 26 august, începând cu ora 14.00.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md