Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Aflat sub control judiciar, Ilan…

Aflat sub control judiciar, Ilan Șor a fost văzut în Israel

Foto: shok.md

Primarul de Orhei, care se află sub control judiciar, a vizitat recent Israelul. News Maker a fost informat despre acest lucru de o sursă care l-a văzut pe Ilan Șor într-un hotel din Israel, unde acesta s-ar fi cazat sub un nume fals.

News Maker scrie că primarul de Orhei ar fi zburat în Israel cu un avion privat și s-a cazat cu familia la hotelul „The Dan Accadia”. În această perioadă, familia lui Șor a sărbătorit ziua de naștere a fiului cântăreței Jasmine, care a împlinit pe 16 august 21 de ani.

Denis Ulanov, unul dintre avocații lui Ilan Șor, a refuzat să spună dacă primarul de Orhei a solicitat instanței permisiunea de a părăsi țara. Acesta a precizat că ședința de judecată se desfășoară cu ușile închise și astfel de informații sunt confidențiale.

Într-un răspuns pentru News Maker, Curtea de Apel Cahul a confirmat că pe 8 august a fost emisă o hotărâre care i-a permis lui Ilan Șor să părăsească țara în perioara 9-19 august, pentru tratament în Israel.

Purtătorul de cuvânt al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu, a comunicat pentru Ziarul de Gardă că procurorii s-au opus solicitării lui Șor de a părăsi țara, însă instanța a acceptat cererea avocaților.

Pe 20 august la Curtea de Apel Cahul urma să aibă loc cea de-a patra ședință în dosarul lui Ilan Șor, însă aceasta a fost amânată pentru 24 august la cererea avocaților primarului de Orhei. Iulian Balan, unul dintre avocații lui Șor, a declarat pentru ZdG că motivul amânării ședinței este starea de sănătate a primarului de Orhei.

La 21 iunie 2017, Ilan Șor, controversatul businessman, primar al orașului Orhei și lider al partidului care-i poartă numele a fost condamnat de magistratul Andrei Niculcea de la Judecătoria Chișinău la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani și a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă. Ilan Șor se află în libertate, fiind sub control judiciar, chiar dacă numele său figurează în ambele rapoarte Kroll drept unul dintre principalele personaje implicate în frauda bancară.

Foto: shok.md