04:06:20 29.03.2024
Stiri

Activitatea a două CAZINOURI clandestine, STOPATĂ, iar patru persoane au fost arestate. Persoane publice, implicate în această „afacere”?

Anticorupție 21.08.2018 11:00 Vizualizări2276 Autor: Ziarul National
Activitatea a două CAZINOURI clandestine, STOPATĂ, iar patru persoane au fost arestate. Persoane publice, implicate în această „afacere”?
Poză simbol


Activitatea a două cazinouri clandestine din municipiul Chișinău a fost stopată, după ce procurorii anticorupție au descins cu percheziții la fața locului. În urma acestor acțiuni au fost arestate patru persoane bănuite de practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător, soldată cu obţinerea unui profit în proporţii deosebit de mari.

În cele două cazinouri au fost depistate mese de joc pentru cărți, fise, precum și bani acumulați din activitatea infracțională.

Grupul de persoane, contrar prevederilor legislației privind organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc, fără a fi creat și înregistrat o societate comercială, a organizat și practicat jocuri de noroc, în speță poker.

Activitatea era desfășurată sub paravanul unei asociații obștești înregistrate la Ministerul Justiției, cu sediul la Chișinău, care arenda încăperi. Totodată, organizatorii încasau în beneficiul lor câte 5% din suma fiecărui câștig achitat jucătorilor, iar procurorii examinează versiunea implicării și a unor persoane publice în această afacere ilegală.

Potrivit legislației ce reglementează organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc, agentul economic care desfășoară o astfel de activitate urmează să achite taxa pentru utilizarea licenței pentru fiecare an de valabilitate și care constituie 600 000 de lei pentru fiecare masă de joc, acțiuni ce nu au fost întreprinse de gestionarii sălilor de jocuri respective, fiind astfel prejudiciat bugetul public național.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md