Mai multe localități, afectate de ploi cu grindină. În sudul țării au fost distruse drumuri locale și terenuri agricole

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI anunță că în perioada 18-20 august mai multe localități din țară au fost afectate de ploi torențiale cu grindină.  În urma precipitațiilor abundente au rămas distruse mai multe porțiuni de drumuri locale în raionul Cantemir.

Astfel, în satul Cania au fost distruse circa 5,2 km de drumuri, iar în satul Cârpești circa 0,3 km. Totodată, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile au fost afectate mai multe terenuri agricole și gospodării particulare.

În Găgăuzia, satul Congazcicul de Jos au fost afectate circa 7 ha de legume, dar și în orașul Vulcănești circa 23 ha de vii.

În nordul țării, în satul Chișcăreni a raionului Sângerei ploaia a afectat 1,2 ha de vii. Mai mult, se raportează că în satul Chișcăreni în urma precipitațiilor puternice însoțite de rafale de vânt au fost smulse și deteriorate circa 20 foi de ardezie și 48 m2 de țiglă metalică de pe acoperișul a 3 case de locuit.

Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze prejudiciile înregistrate.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.