La La Play Yiddish. Expediția de muzică clasică promovează diversitatea interetnică și comunitățile de evrei la Leova

Yiddish

În cea de-a doua ediție, La La Play reflectă 12 probleme sociale din Moldova. Expediția va ajunge pe data de 22 august la Leova. Pe parcursul drumului de dor din acest an, tânăra echipă din 15 persoane, va realiza 12 inițiative culturale în 12 locații din Moldova, România și Ucraina.

Expediția de muzică clasică promovează la Leova diversitatea interetnică și comunitățile de evrei. La începutul anilor `40 în Leova au fost documentați 4500 de evrei. Concertul va aduce tribut sculptorului de origine evreiască Idel Inchelevici, originar din Leova, ce a vut o carieră artistică strălucită în Franța și Belgia. Concertul va avea loc pe strada pietonală din Leova, cu începere la 18.00. Pe lângă concert va fi lansată o expoziție fotografică cu istorii locale deosebite. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău și Comunitatea Evreiască din Moldova.

Expediția de Muzică Clasică „La La Play” va parcurge un #drumdedor în perioada 13 -25 august. Proiectul La La Play #drumdedor, are drept scop de a reflecta prin artă 12 subiecte sociale într-un mod ce unește inimi.

Toate concertele din cadrul proiectului se vor desfășura în aer liber, în locuri unde în mare parte nu a răsunat încă niciodată muzică clasică pentru circa 5000 de spectatori din 3 țări.

Partener general: Kaufland #kauflandsprijina
Parteneri Principali:
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării
Proiectul La La Play #drumdedor este implementat în cadrul programului de granturi pentru organizații de tineret.
Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare
Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău, prin programul #romania100
Gas Natural Fenosa
Parteneri: Uniunea Europeană, Programul „Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și raionul Taraclia” (SARD), Programul Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii, PNUD Moldova, Vasconi.
Parteneri media: Diez.md, Kiss FM, Unimedia, Radio Europa Liberă, Canal Regional
Imagine: KINOM
Proiect marca Moldovan National Youth Orchestra

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente