15:35:44 16.04.2024
Stiri

Statul va garanta 80% din valoarea creditelor contractate de la bănci de către întreprinderile mici și mijlocii din R. Moldova

Economie 20.08.2018 17:19 Vizualizări1628 Autor: Ziarul National
Statul va garanta 80% din valoarea creditelor contractate de la bănci de către întreprinderile mici și mijlocii din R. Moldova


Statul va acorda Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM) garanții în mărime de 80% din valoarea creditelor contractate de la bănci pentru dezvoltarea afacerilor.

Potrivit unui nou Regulament de activitate a Fondului de Garantare a Creditelor, gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), pentru a beneficia de garanții de la stat, antreprenorii trebuie să depună o cerere la una dintre băncile partenere ale ODIMM, după care banca va examina cererea de acordare a creditului și va înainta către ODIMM cererea de garantare însoțită de solicitarea întreprinderii.

Ulterior, ODIMM va examina cererea de garantare în termen de până la 5 zile lucrătoare, iar în cazul acceptării acesteia, banca și solicitantul vor putea semna contractul de credit.

Resursele financiare ale Fondului de Garantare a Creditelor sunt formate din alocații de la Bugetul de Stat, din asistență de la donatori, dar și din alte surse.

Noul regulament are drept scop facilitarea accesului la finanţare a IMM-urilor care nu dispun de garanții suficiente pentru contractarea unui credit, dar și creșterea gradului de transparență în procesul de acordare a garanțiilor financiare.

Până în prezent, ODIMM a emis garanții financiare pentru mai mult de 300 de companii, în valoare de 92 de milioane de lei, care au facilitat obținerea creditelor bancare în sumă de 274,5 milioane de lei. Finanțarea IMM-urilor a contribuit la implementarea unor proiecte investiționale care au permis crearea a peste 5 00 de locuri noi de muncă.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md