/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Regizorul Viorel Mardare va primi Premiul Național. Cine sunt ceilalți câștigători

20 august 2018, ora 16:41

Potrivit hotărârii, Mardare va primi premiul pentru creația originală în arta filmului publicistic și promovarea imaginii Republicii Moldova.

Pentru acordarea premiilor, Ministerul Finanţelor va aloca, din fondul de rezervă al Guvernului, suma de 371725,0 lei Ministerului Educației, Culturii și Cercetării pentru desfășurarea Galei Premiului Național, ediția 2018. În cadrul Galei toți câștigătorii își vor primi premiul.

Premiul Naţional, în valoare de 100 mii de lei, se acordă cetăţenilor Republicii Moldova pentru realizări remarcabile care au îmbogăţit substanţial ştiinţa, tehnologiile, cultura, arta şi sportul, au contribuit la promovarea imaginii pozitive a ţării pe plan internaţional, au avut un impact considerabil asupra progresului tehnico-ştiinţific şi social-economic.

Amintim că Viorel Mardare a fost diagnosticat cu cancer iar acum urmează un tratament costisitor. Pentru el a fost lansată o campanie de strângere de fonduri care a mobilizat oameni din întreaga lume și în cadrul cărei suma de o sută de mii de euro a fost colectat în doar două zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram