Rusia: Inspecţie inopinată în cadrul forţelor ruse la ordinul preşedintelui Vladimir Putin

O inspecţie inopinată privind pregătirea de luptă a început luni, la ordinul preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul forţelor din districtele militare Centru şi Est, inclusiv în cadrul forţelor aeropurtate şi al aviaţiei pe distanţe lungi din Orientul Îndepărtat, informează agenţia de presă RIA Novosti.

”Astăzi (luni), de la 05:00 (ora locală), structurile militare de comandă, împreună cu unităţile şi formaţiunile aeriene, ale forţelor aeropurtate şi aviaţiei pe distanţe lungi din districtele (militare) Centru şi Est au început să pună în aplicare măsuri privind pregătirea de luptă la cel mai înalt nivel, în conformitate cu ordinul dat de comandantul suprem al armatei (Vladimir Putin)”, a declarat ministrul apărării Serghei Şoigu.

Verificarea, care include un complex de 16 aplicaţii speciale, intervine înaintea exerciţiilor de amploare ”Vostok-2018”, a indicat Şoigu, citat de agenţia menţionată de presă.

”Inspecţia va avea loc între 20 şi 25 august.O atenţie deosebită se va acorda organizării şi menţinerii unei gestionări continue şi stabile a trupelor şi forţelor militare”, a dispus la rândul său ministrul Serghei Şoigu.

De asemenea, comisariatele militare vor fi implicate în verificarea pregătirii aeriene şi îndeplinirea sarcinilor de apărare teritorială.

Rezultatele acestei inspecţii vor fi luate în considerare la pregătirea manevrelor ”Vostok-2018”, notează RIA Novosti.

Sursa: Agerpres

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.