‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
9.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn Egipt a început construcția celei mai mari centrale electrice solare din lume

În Egipt a început construcția celei mai mari centrale electrice solare din lume

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Guvernul egiptean construiește cea mai mare centrală electrică solară din lume în Benban, la 640 km sud de Cairo, în deșertul Sahara. Se preconizează că construcția va fi finalizată anul viitor, iar centrala electrică va putea genera 1,8 GW de energie electrică, cantitate suficientă pentru a asigura cu energie un milion de familii. Proiectul costă 2,8 miliarde de dolari, iar realizarea acestuia va crea 4000 de locuri de muncă.

Mai devreme, guvernul egiptean a anunţat că ţara va produce 42% energie electrică din surse regenerabile. La moment, mai mult de 90% de energie în Egipt provine din carburanţi şi gaz natural. În plus, guvernul subvenționează combustibilii fosili, făcându-l o sursă de energie accesibilă pentru cetățenii țării.

Potrivit The Los Angeles Times, situaţia se va schimba. Săptămâna trecută preşedintele Egiptului, Abdel Fattah Saeed Hussein Khalil el-Sisi a dat start altor proiecte mari în domeniul energeticii, inclusiv proiectul privind dezvoltarea centralelor electrice eoliene în Golful Suez al Mării Roșii.

Conform datelor Agenţiei Internaţionale pentru Energii Regenerabile (IRENA), în anul 2017 puterea globală a surselor de energie regenerabilă a crescut cu 176 GW, atingând valoarea de 2179 GW în întreaga lume. Specialiştii afirmă că în următorii 20 de ani 70% din investiţiile totale din sectorul generării de energie vor fi direcţionate pentru energia eoliană şi solară. Pentru un an aceste investiţii vor fi de 20 de miliarde de dolari.

‹ adv ›
Sursatass.ru

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›